Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα προβοκάτσια με “χημικά όπλα” προσπαθούν να φορτώσουν στον Άσαντ

Νέα προβοκάτσια με “χημικά όπλα” προσπαθούν να φορτώσουν στον Άσαντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 58 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το πρωί κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής με χρήση «τοξικού αερίου» στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και τους τουρκόφιλους ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Γαλλικού Πρακτορείου, στη συνέχεια βομβαρδίσθηκε και το νοσοκομείο που δέχθηκε τα θύματα της «τοξικής επίθεσης».

Ο απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι ο ο βομβαρδισμός είχε ως στόχο τμήμα του νοσοκομείου και ότι είδε γιατρούς να τρέχουν για να γλιτώσουν μέσα από τα συντρίμμια.

Την είδηση για την αεροπορική επιδρομή με χρήση τοξικού αερίου μετέδωσε το προσκείμενο στους ισλαμιστές Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλείται ιατρικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Να σημειωθεί ότι το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, δεν θεωρείται αμερόληπτη πηγή πληροφόρησης.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του αερίου, ούτε για το αν η επίθεση έγινε από δυνάμεις της Δαμασκού ή ρωσικά τζετ ή εάν πρόκειται για μια ακόμη ισλαμιστική προβοκάτσια.

Υπενθυμίζουμε ότι και στο παρελθόν όταν χρησιμοποιήθηκαν χημικά αέρια και κατηγορήθηκε η κυβέρνηση της Συρίας, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο περί προβοκάτσιας των ισλαμιστών και ότι τα υλικά για τα χημικά τα είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού ξεκαθάρισε και αυτή τη φορά ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

«Ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν χρησιμοποιήσαμε χημικά» ανέφερε εκπρόσωπός της.

Η πανηλίθια επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση Ασαντ, λέγοντας ότι φέρει την «κύρια ευθύνη» για τη «χημική» επίθεση κατά του προπυργίου Σύρων ισλαμιστών και τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.

Το που το γνωρίζει αυτή η μικρονοϊκή χαζή των Βρυξελλών, ποιος πραγματοποίησε την επίθεση, δεν μας το είπε. Έκανε απλά μια δήλωση που μαρτυρά την ανοησία της:

«Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς» της Συρίας, δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Από την πλευρά του, ο φιλοϊσλαμιστής Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη νέα επίθεση.

Ο Ζαν Μαρκ Ερό στηρίζει με φανατισμό τους ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φρανσουά Ολάντ έχει παραδεχτεί ότι στο παρελθόν η Γαλλία έδωσε όπλα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

«Μια νέα και ιδιαίτερα σοβαρή χημική επίθεση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην επαρχία Ιντλέμπ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό θυμάτων, περιλαμβανομένων παιδιών. Καταδικάζω αυτή την αποκρουστική ενέργεια» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ζαν Μαρκ Ερό.

«Μπροστά σε τέτοιες σοβαρές ενέργειες που απειλούν τη διεθνή ασφάλεια, ζητώ απ’ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχοντας αυτό κατά νου, ζητώ να συνεδριάσει επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» πρόσθεσε.

Πριν από μια συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητηθεί η αρωγή προς τη Συρία, ο Ερό δήλωσε πως η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στην ανοικοδόμηση της χώρας χωρίς μια αξιόπιστη μετάβαση.

Το σοσιαλφιλελεύθερο “συστηματάκι” της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκίζει… καλτσοδέτες προς υποστήριξη των ισλαμιστών.

Να σημειωθεί ότι τα θύματα της χημικής επίθεσης μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Τουρκία. Όλοι “δουλεύουν” για το δημοψήφισμα Ερντογάν από ό,τι φαίνεται. Μόνο οι ανόητοι των Βρυξελλών δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr