Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλεγμένος σε μίζα 40 εκατ. δολαρίων και ο νέος Βραζιλιάνος Πρόεδρος

Μπλεγμένος σε μίζα 40 εκατ. δολαρίων και ο νέος Βραζιλιάνος Πρόεδρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Μισέλ Τέμερ, Σκάνδαλο,

Μίζα 40 εκατομμυρίων δολαρίων κατηγορείται ότι πήρε το 2010 από κατασκευαστική εταιρία ο νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ, ο άνθρωπος που υποσχέθηκε να φέρει την κάθαρση στην πολιτική σκηνή της χώρας, μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ για το σκάνδαλο της πετρελαϊκής Petrobras.

Οπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, το 2010 σε μια συνάντηση με στελέχη της κατασκευαστικής εταιρίας Odebrecht, ο Τεμέρ, που τότε ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πλευρό της Ντίλμα Ρούσεφ, δέχθηκε το συντηρητικό κόμμα του να εισπράξει το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου ο ίδιος να εγκρίνει ένα κατασκευαστικό έργο για λογαριασμό της κρατικής εταιρίας πετρελαιοειδών, στην περίπτωση που θα κέρδιζε στις εκλογές.

Την αποκάλυψη έκανε  διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Odebrecht

Την αποκάλυψη έκανε ο Μάρσιο Φαρία, διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Odebrecht, σε ένορκη κατάθεσή του σε εισαγγελέα που εξετάζει τις καταγγελίες για διαφθορά πολιτικών προσώπων. Ο Φαρία αποκάλυψε ότι στην συνάντηση με τον Τεμέρ αποφασίστηκε η μίζα να φτάσει στο 5% του κόστους του έργου και τα ποσά διοχετεύτηκαν στα ταμία του κόμματος εν μέρει με μετρητά και εν μέρει μέσω λογαριασμών υπεράκτιων εταιριών.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τεμέρ διαψεύδει την μαρτυρία του Φαρία και δηλώνει ότι στην συγκεκριμένη συνάντηση δεν είχε γίνει καμία αναφορά σε χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Βραζιλία: Άντρας σκότωσε την influencer σύζυγό του και πέταξε το πτώμα της έξω από το σπίτι των γονιών της

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Ο «κερατωμένος» ( ; ) βασιλιάς της Ισπανίας, η βασίλισσα είχε τον ίδιο εραστή με την αδελφή της κι ο ρόλος του πρώην βασιλιά

Βραζιλία: Πάνω από 900 φώκιες και θαλάσσιοι λέοντες πέθαναν από τη γρίπη των πτηνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr