Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: Γιατί αναβλήθηκε η σύσκεψη για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Λευκός Οίκος: Γιατί αναβλήθηκε η σύσκεψη για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναβλήθηκε τελικά η σύσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στον Λευκό Οίκο και η οποία θα οδηγούσε σε απόφαση της απόσυρσης ή παραμονής των ΗΠΑ στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.

Ορισμένοι από τους ανώτατους συμβούλους του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – ανάμεσα τους ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) Σκοτ Προύιτ – είχαν προγραμματίσει τη χθεσινή συνάντηση για να συζητήσουν πώς θα πρέπει να χειρισθεί ο Τραμπ τη συμφωνία του 2015 για το κλίμα.

Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί «μερικά από τα συμμετέχοντα στελέχη ταξιδεύουν σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και δεν έχει προγραμματιστεί άλλη ημερομηνία, πρόσθεσε.

Η συμφωνία, η οποία συντάχθηκε στο Παρίσι το 2015 από σχεδόν 200 χώρες και επικυρώθηκε το 2016, στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη εν μέρει με τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκλύσεων που παράγονται από την καύση ορυκτών καυσίμων. Υπό τους όρους της συμφωνίας, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευθεί να μειώσουν τις εκλύσεις κατά 26% με 28% βάσει των επιπέδων του 2005, έως το 2025.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ακυρώσουν» τη συμφωνία, αλλά έχει παραμείνει σιωπηλός για το θέμα από την εκλογή του στην προεδρία τον Νοέμβριο. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θα λάβει επίσημη θέση στη συμφωνία πριν το τέλος Μαίου, όταν συναντάται η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων χωρών του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr