Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι Ερντογάν και Τραμπ θα συναντηθούν τον Μάιο πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι Ερντογάν και Τραμπ θα συναντηθούν τον Μάιο πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Μάιο, πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναμένεται να συναντηθούν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα ορίσουμε μια ημερομηνία ώστε οι δύο πρόεδροι να συναντηθούν τον Μάιο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Οι δύο ηγέτες δεν έχουν ακόμη συναντηθεί, αλλά έχουν συνομιλήσει πολλές φορές τηλεφωνικά. Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον Τ.Ερντογάν για τη νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο Τολύρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν στη διάρκεια της εν λόγω τηλεφωνικής επικοινωνίας την κοινή επιθυμία να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον «προκειμένου να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη για την ψηφοφορία την οποία κέρδισε με ποσοστό λίγο πάνω από το 51% των ψήφων ο Ερντογάν, την ώρα που οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης έκαναν λόγο για «άνισες» συνθήκες διεξαγωγής.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Τουρκία ελπίζει να επαναοικοδομήσει τις καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ μετά την σαφή επιδείνωση των διμερών σχέσεων επί κυβέρνησης Ομπάμα, κυρίως λόγω της υποστήριξης της Ουάσινγκτον στους Κούρδους μαχητές των YPG στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr