Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκρηκτική η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Σε νέες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο καλεί η αντιπολίτευση

Εκρηκτική η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Σε νέες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο καλεί η αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα καλεί σε νέες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο σήμερα Πέμπτη, την επομένη των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τις οποίες τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 συνελήφθησαν από την αστυνομία.

«Αύριο την ίδια ώρα, καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να κινητοποιηθεί», δήλωσε αργά τη νύχτα της Τετάρτης ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Τράπεζας της Δημοκρατικής Ενωσης, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων, οκτώ διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και 500 έχουν συλληφθεί σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal στην χώρα που ζει μία σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση και όπου η αντιπολίτευση, που έχει την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου από το τέλος του 2015, επιδιώκει την πρόωρη αποχώρηση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης έλαβαν μέρος στην χθεσινή πορεία στο Καράκας και σε πολλές άλλες πόλεις της Βενεζουέλας.

Ενας 17χρονος άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην αντικαθεστωτική διαδήλωση στο Σαν Μπερναρντίνο, βορειο-ανατολικά του Καράκας, σύμφωνα με το διευθυντή της κλινικής όπου διακομίσθηκε και υπέκυψε.

Γυναίκα 23 ετών δέχθηκε επίσης σφαίρα στο κεφάλι στο Σαν Κριστομπάλ, στη δυτική Βενεζουέλα, δήλωσε πηγή της εισαγγελίας που δεν κατονομάσθηκε. Η μη κυβερνητική οργάνωση Provea διευκρίνισε ότι η επίθεση έγινε στο πλαίσιο των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες των επιθέσεων ανήκουν και στις δύο περιπτώσεις στους «colectivos», τις ένοπλες πολιτοφυλακές της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr