Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 80% των Γκρίζων Λύκων ψήφισε “όχι” στη σουλτανοποίηση Ερντογάν

Το 80% των Γκρίζων Λύκων ψήφισε “όχι” στη σουλτανοποίηση Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ακροδεξιοί Τούρκοι “Γκρίζοι Λύκοι” ψήφισαν σε ποσοστό 80% “όχι” στο δημοψήφισμα του Ερντογάν, μένοντας “πιστοί” στην κοσμική τους παράδοση και μην υπακούοντας στη γραμμή του ηγέτη τους, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που “συμμάχησε” με τον “σουλτάνο” της Άγκυρας προσδοκώντας σε κυβερνητικά πόστα ως ανταλλάγματα.

Όπως έγραψε στην ιστοσελίδα της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sozcu, “οι νεοεθνικιστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία (80%) τάχθηκαν με το “όχι””.

“Από τις αναλύσεις προκύπτει ότι η συμβολή του ΜΗΡ [Γκρίζοι Λύκοι] στο στρατόπεδο του “ναι” δεν ξεπέρασε το 3-3.5%. Και οι νομοί, οι οποίοι παραδοσιακά στήριζαν το ΜΗΡ (Άδανα, Μερσίνη, Μαγνησία, Ίγντιρ) αρνήθηκαν να στηρίξουν την κομματική γραμμή υπέρ του “ναι”. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ξεκινούν εκ νέου παρασκηνιακές συζητήσεις περί ανάγκης αλλαγής της ηγεσίας, και του ενδεχομένου οι αντίθετες εσωκομματικά φωνές να δημιουργήσουν νέο κόμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχυμένος βγαίνει ο ρόλος της Μεράλ Άκσενερ. Πιθανολογείται ότι η Άκσενερ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος”.

Η Μεράλ Άκσενερ διαγράφηκε από το ακροδεξιό MHP επειδή υποστήριξε ανοιχτά το “όχι”. Στον τουρκικό Τύπο γράφεται ευρέως ότι ετοιμάζει νέο ακροδεξιό κόμμα με ξεκάθαρα αντιϊσλαμιστικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr