Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν είπε ότι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο δημοψήφισμα ήταν “αντιπρόσωποι τρομοκρατών”

Ο Ερντογάν είπε ότι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ στο δημοψήφισμα ήταν “αντιπρόσωποι τρομοκρατών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος σουλτανοπρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε την Τετάρτη ότι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ, που παρακολούθησαν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος “παρωδία” την Κυριακή 16 Απριλίου στην Τουρκία και κατέκριναν τη διαδικασία ως μη ανταποκρινόμενη στα κριτήρια που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι στην πραγματικότητα αντιπρόσωποι των “τρομοκρατών” του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Μιλώντας στον καταριανό τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ερντογάν είπε ότι ο ΟΑΣΕ όρισε αντιπροσώπους για λογαριασμό του PKK αντί για αμερόληπτους παρατηρητές στο δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Σχολιάζοντας κάποιες φωτογραφίες, τις οποίες μάλιστα έδειχνε ο ίδιος στην κάμερα, ο Ερντογάν είπε:

“Αυτοί είναι αντιπρόσωποι της τρομοκρατικής οργάνωσης [PKK] που ορίστηκαν από τον ΟΑΣΕ για να παρακολουθήσουν το δημοψήφισμα. Πώς κάποιος που κρατά μια σημαία του PKK μπορεί να είναι αντικειμενικός; Αυτός ο άνδρας που ενεργεί εδώ ως παρατηρητής είναι τρομοκράτης. Είναι δυνατόν να δούμε την αναφορά του ως αμερόληπτη;”.

Πάντως στη φωτογραφία που κρατά ο Ερντογάν βλέπουμε να κυματίζει η τρίχρωμη εθνική σημαία του Κουρδιστάν και όχι η κομματική του PKK.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει αναγνωρίσει αυτή τη σημαία όταν συναντιέται με τον Πρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν. Για μια ακόμη φορά ο ημιπαράφρονας της Άγκυρας δίνει ρεσιτάλ παραπληροφόρησης.

Οι επιθέσεις του Ερντογάν στον ΟΑΣΕ ξεκίνησαν από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν απευθυνόμενος από το Προεδρικό Παλάτι στους οπαδούς του είπε:

“Δεν θα αποδεχθούμε ούτε θα αναγνωρίσουμε καμιά αναφορά από εσένα [ΟΑΣΕ]. Θα συνεχίσουμε με τον δικό μας τρόπο”, δηλαδή της νοθείας.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που Πρόεδρος χώρας που θέλει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατηγορεί τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ ως “αντιπρόσωπους τρομοκρατικής οργάνωσης”, ακόμα κι εάν αυτή η οργάνωση είναι το PKK που πρόκειται για αντάρτικο και όχι για τρομοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr