Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν θα τούς πουλήσει πυραύλους S-400 για την “ασφάλειά” τους

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν θα τούς πουλήσει πυραύλους S-400 για την “ασφάλειά” τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σε τελικό στάδιο» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία για την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων τύπου S-400, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Τη συγκεκριμένη εκτίμηση δημοσιοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, όπως κοινοποιήθηκε από όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα κρατούν εδώ και αρκετό καιρό και, όπως και o ίδιος ο κ. Ισίκ είπε την Παρασκευή, οι υπογραφές «δεν θα “πέσουν” αύριο το πρωί».

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, βρίσκονται κοντά στο τέλος και επισήμανε πως n Τουρκία δεν θα κατορθώσει να εντάξει το πυραυλικό σύστημα των S-400 στις νατοϊκές δομές.

Νωρίτερα, ο κ. Ισίκ άφησε αιχμές για τους συμμάχους της Τουρκίας στο NATO, λέγοντας ότι ουδείς εξ αυτών κατάφερε να παρουσιάσει μια οικονομικά βιώσιμη πρόταση για την προμήθεια πυραυλικού συστήματος που n Τουρκία θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για την προστασία της.

Γενικώς, η προμήθεια οπλικών συστημάτων τα οποία δεν είναι ενταγμένα στις νατοϊκές προδιαγραφές, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ρωσικά, δεν ενθουσιάζει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πέρα από τη συζήτηση περί S-400, η Τουρκία είχε κάποια στιγμή προσπαθήσει να αναπτύξει πυραυλικό σύστημα εγχώριας κατασκευής, κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη δυνατόν.

Αναλόγως αποτυχημένη ήταν και η προσπάθεια προμήθειας μεγάλης εμβέλειας πυραυλικών συστημάτων από την Κίνα.

Προφανώς, η προσέγγιση Μόσχας και Άγκυρας από τον περασμένο Αύγουστο έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της συζήτησης για την πώληση S 400 στην Τουρκία, n οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ήδη πριν από το 2015, όταν οι σχέσεις των δύο χωρών «πάγωσαν» μετά την κατάρριψη του ρωσικού Σουχόι στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-400 (επόμενη εκδοχή των S-300 που διαθέτει και η Ελλάδα) βρίσκονται σε υπηρεσία από το 2007 και χρησιμοποιούνται εναντίον κάθε είδους εναέριου στόχου σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων και ύψος 30 χιλιομέτρων, καταλήγει το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr