Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλός βουλευτής: Να αναγνωριστούν τα Σκόπια “Δημοκρατία της Μακεδονίας” – “Βράζει” η ελληνική ομογένεια

Αυστραλός βουλευτής: Να αναγνωριστούν τα Σκόπια “Δημοκρατία της Μακεδονίας” – “Βράζει” η ελληνική ομογένεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την έντονη ενόχληση της Ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία και όχι μόνο, προκάλεσαν τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός βουλευτής Craig Kelly, σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο Σίδνεϊ καταγόμενοι από τη FYROM.

Μάλιστα τα όσα ο ίδιος είπε στην εκδήλωση, φρόντισε λίγο αργότερα να δημοσιεύσει στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Είναι επιλογή των κατοίκων της να επιλέξουν το όνομά τους και κανενός άλλου”

Ο κ. Kelly κατά την διάρκεια της παρέμβασής του υποστήριξε ότι «ο λαός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έτσι την αποκάλεσε, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της αυτοκυριαρχίας να ζει ελεύθερος χωρίς ξένες παρεμβάσεις».

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι άλλες χώρες «θα πρέπει να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα των Μακεδόνων», ενώ κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση «να εκφράσει την στήριξή της προς τον Μακεδονικό λαό», αναγνωρίζοντας την ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» την χώρα.

«Είναι επιλογή των κατοίκων της να επιλέξουν το όνομά τους και κανενός άλλου. Η Αυστραλία καθυστέρησε υπερβολικά την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα και αυτό πρέπει να αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι Ελληνες ομογενείς της Αυστραλίας καταγγέλουν το παραλήρημα στο οποίο υπέπεσε ο αυστραλός βουλευτής, ενώ να σημειωθεί πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια με χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φθάνει μέχρι Λάρισα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να ενόχλησε τον κ. Kelly.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε κ. Craig Kelly στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «υψώνει το ανάστημά του για τους καλούς του φίλους της Αυστραλο-Μακεδονικής Κοινότητας» ενώ δεν παραλείπει να τους εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr