Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κασουλίδης προέτρεψε τους Τούρκους να πάρουν τον στρατό από την Κύπρο και να τον πάνε στο Κουρδιστάν

Ο Κασουλίδης προέτρεψε τους Τούρκους να πάρουν τον στρατό από την Κύπρο και να τον πάνε στο Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, έχει “σκανδαλίσει” πολλές φορές με ατυχείς δηλώσεις του.

Εμείς θεωρούμε ότι αυτό οφείλεται επειδή πρώτα μιλά και ύστερα σκέφτεται, ότι δηλαδή δεν είναι άνθρωπος κακών προθέσεων αλλά σίγουρα περιορισμένης αντίληψης, πράγμα που το έχουμε ξαναγράψει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ιωάννης Κασουλίδης στην εφημερίδα Milliyet, ενώ ορθά ξεκίνησε να εξηγεί γιατί δεν χρειάζεται πλέον τουρκικός στρατός στην Κύπρο και ότι η Τουρκία τον χρειάζεται αλλού γιατί έχει “ανοιχτά μέτωπα”, μέχρι εδώ όλα καλά, στο τέλος του λόγου υποδεικνύει στους Τούρκους και που να στείλουν τον στρατό τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Η Τουρκία έχει τόσο μεγάλα προβλήματα. Τη Συρία, το Ιράκ, το κουρδικό, το ΡΚΚ. (…) Τι δουλειά έχει στην Κύπρο ο στρατός; Τι κάνει ο στρατός στην Κύπρο; Διακοπές. Ας μεταφερθούν στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Τουρκίας”.

Δηλαδή, προέτρεψε τον τουρκικό στρατό ο Ιωάννης Κασουλίδης να πάει να πολεμήσει στο Κουρδιστάν αλλά και στο Ιράκ.

Θεωρούμε ότι η “στοχοποίηση” των Κούρδων και των Ιρακινών από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, με το ραγιάδικο ύφος “από εμάς δεν κινδυνεύετε, να πάτε να σκοτώσετε Κούρδους”, δεν τιμά τον Ελληνισμό, την εθνική μας υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά μας.

Οι Έλληνες δεν υποδεικνύουν σε τυράννους που να στρέψουν την οργή και τη βία τους, εάν το αντιλαμβάνεται αυτό ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Εάν δηλαδή έχει και ίχνος ελληνικής αίσθησης των πραγμάτων, διότι μπορεί ο άνθρωπος αν και Έλληνας να διακατέχεται από φαναριώτικα σύνδρομα ή δεν ξέρουμε τι άλλα αποικιοκρατικά κατάλοιπα κουβαλά.

Οι Έλληνες Ιωάννη Κασουλίδη δεν φέρονται έτσι. Οι Έλληνες μιλάνε με τη γλώσσα της πολιτικής αρετής και του δικαίου, δεν είναι “κονσιλιέρι” του σουλτάνου.

Αλλά ακόμα κι εάν ο Ιωάννης Κασουλίδης είχε το επιχείρημα ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” θα του τονίσουμε ότι οι γεωπολιτικές αλλαγές στην περιοχή είναι μεγάλες και να ανοίγει μέτωπα με τους Κούρδους και τους Ιρακινούς προσπαθώντας να κλείσει μέτωπο με τους Τούρκους δεν είναι ό,τι και πιο έξυπνο.

Έξυπνο είναι να κλείνεις τα μέτωπα, όχι για κάθε μέτωπο που κλείνεις να ανοίγεις δύο.

Τέλος πάντων, σε καμία περίπτωση ο Ιωάννης Κασουλίδης δεν εκπροσωπεί το σύνολο του ελληνικού έθνους ούτε της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ούτε οι “αστοχίες” του ορίζουν το μέλλον της πατρίδας. Ο ίδιος εκτίθεται και μόνο.

Είναι μεγάλη ντροπή όμως Έλληνας να μιλά έτσι.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση Κασουλίδη στη Milliyet:

«Η λύση θα έχει νόημα αν φύγει ο τουρκικός στρατός, αν αποχωρήσει σε ένα συμφωνημένο χρονικό σημείο, αν καταργηθεί το μονομερές δικαίωμα επέμβασης που προβλέπει η συμφωνία εγγυήσεων.

»Στην αντίθεση περίπτωση, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχει λύση».

Ο Κασουλίδης αξιολόγησε τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τη «μόνιμη παραμονή στρατού» στο νησί:

«Αν είναι έτσι, προς τι η λύση;». Αφού υπενθύμισε τις συμφωνίες του 1960 για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ο κ. Κασουλίδης είπε:

«Ναι, αλλά δεν πρέπει να ισχύσουν επ’ άπειρον. Ο κ. Ερντογάν κι εμείς δε θα μείνουμε εδώ επ’ άπειρον. Θα καταδικάσουμε σ΄αυτή την κατάσταση τις επερχόμενες γενιές;»

«Πρέπει να σκεφτούν σαν γονείς. Να μη σκεφτούν τους εαυτούς τους, αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

»Η Τουρκία έχει τόσο μεγάλα προβλήματα. Τη Συρία, το Ιράκ, το κουρδικό, το ΡΚΚ. Πρέπει να προστεθεί πρόβλημα και για την Ελλάδα και την Κύπρο; Η λύση ας ξεκινήσει από την Κύπρο. Η Τουρκία έχει ανάγκη το στρατό. Τι δουλειά έχει στην Κύπρο ο στρατός; Τι κάνει ο στρατός στην Κύπρο; Διακοπές. Ας μεταφερθούν στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Τουρκίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr