Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκίνηση στο Παρίσι: Η Γαλλία τίμησε τη μνήμη του αστυνομικού που σκότωσαν οι τζιχαντιστές (φωτο)

Συγκίνηση στο Παρίσι: Η Γαλλία τίμησε τη μνήμη του αστυνομικού που σκότωσαν οι τζιχαντιστές (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τελετή στη μνήμη του 37χρονου αστυνομικού Ξαβιέ Ζιζελέ, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του τζιχαντιστή στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, έγινε σήμερα Τρίτη, στο Παρίσι, όπου παραβρέθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τους δύο προεδρικούς υποψηφίους να δώσουν τους αναγκαίους πόρους για την στρατολόγηση προσωπικού για την ασφάλεια της χώρας.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του συντρόφου του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρώην προέδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, οι πρώην πρωθυπουργοί Ζαν-Μαρκ Ερό, Μανουέλ Βαλς και Ζαν-Πιερ Ραφαρέν, καθώς και ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολένς, οι πρόεδροι της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας Κλοντ Μπαρτολόν και Zεράρ Λασέ και οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν.

«Αυτό το μίσος δεν το έχω, γιατί δεν σου αρμόζει, δεν ταυτίζεται με τίποτε από αυτά που έκαναν την καρδιά σου να κτυπά», δήλωσε ο Ετιέν Καρντίλ, ο σύντροφος του Ξαβιέ Ζιζελέ, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στην επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων κατά τη διάρκεια της τελετής στην μνήμη του.

«Όταν εμφανίσθηκαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι ένα σοβαρό γεγονός συνέβαινε στο Σανζ Ελιζέ και ότι ένας αστυνομικός είχε χάσει την ζωή του, μία μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ και μού υπενθύμισε αυτήν την γενναιόδωρη και ανακουφιστική φράση: δεν θα έχετε το μίσος μου», είπε ο Ετιέν Καρντίλ.

Περιγράφοντας τον Ζιζελέ ως έναν αστυνομικό «προσηλωμένο στο γενικό καλό, την υπηρεσία προς τους άλλους και την προστασία όλων», «η ανοχή, ο λόγος και η καρτερία του οποίου ήταν τα μεγαλύτερα όπλα του», αλλά και ως «άνθρωπο παθιασμένο με το σινεμά και την μουσική», κατέληξε: «Θα μείνεις στην καρδιά μου για πάντα. Σ΄ αγαπώ. Ας παραμείνουμε άξιοι, ας φροντίσουμε για την ειρήνη, ας προστατεύσουμε την ειρήνη».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε του δύο προεδρικούς υποψήφιους στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, τον Εμμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν «να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό» στις δυνάμεις ασφαλείας, κατά την διάρκεια της τελετής.

«Από αυτούς που θα έχουν την υποχρέωση να αποφασίζουν για το αύριο ζητώ να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό για την στρατολόγηση του προσωπικού που είναι απαραίτητο για την προστασία των συμπολιτών μας. Για την παροχή των μέσων που θα τους επιτρέψουν να ενεργήσουν ακόμη αποτελεσματικότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην αυλή του αρχηγείου της αστυνομία του Παρισιού.

«Ζητούμενο είναι η συνέπεια, η προσήλωση, η συνοχή στην προσπάθεια, αντί της υπερβολής και των ρήξεων», τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr