Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιοχάνες Χαν προς Έντι Ράμα για τη “Μεγάλη Αλβανία”: “Απαράδεκτες δηλώσεις”

Γιοχάνες Χαν προς Έντι Ράμα για τη “Μεγάλη Αλβανία”: “Απαράδεκτες δηλώσεις”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ούτε ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν, που στο παρελθόν είχε δείξει καλή διάθεση απέναντι στον Έντι Ράμα (τον εξωμότη ελληνικής καταγωγής πρωθυπουργό της Αλβανίας), δεν φαίνεται να τον αντέχει πλέον.

Ο Γιοχάνες Χάν χαρακτήρισε ως “απαράδεκτες” τις δηλώσεις Ράμα στο Politico, σύμφωνα με τις οποίες ο Έντι Ράμα, ο δίχως στρατό “Ναπολέων” των Βαλκανίων, απείλησε τις Βρυξέλλες ότι εάν η Αλβανία δεν γίνει μέλος της ΕΕ θα προχωρήσει σε προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Γιοχάνες Χαν τη Δευτέρα με τον Σέρβο υπουργό Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολίασε ως εξής τις δηλώσεις Ράμα:

“Εάν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να ασκήσει πιέσεις σε μας με τέτοιες δηλώσεις, κάνει λάθος, δηλώσεις περί αλλαγής συνόρων είναι απαράδεκτες”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο γελωτοποιός των Βαλκανίων Έντι Ράμα, που δεν έχει ούτε ένα τανκ, ούτε ένα πολεμικό αεροπλάνο, για να αντιμετωπίσει την πολιτική κρίση στην Αλβανία, όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση του ζητά να παραιτηθεί κατηγορώντας τον για διαφθορά, μαύρο χρήμα, ναρκωτικά κι άλλα πολλά, καταφεύγει στον “εθνικισμό ως το έσχατο καταφύγιο του κάθε πολιτικού απατεώνα” για να διασωθεί.

Η γνωστή ρήση δεν σημαίνει ότι οι πατριώτες είναι απατεώνες, αλλά ότι οι πολιτικοί απατεώνες όταν βλέπουν ότι πλησιάζει το τέλος τους “παίζουν” ως τελευταίο χαρτί εκείνο του “εθνικισμού”.

Στην Ελλάδα έχουμε μια εύστοχη λέξη για να περιγράψουμε αυτές τις περιπτώσεις, τη λέξη “πατριδοκαπηλία”.

Ο Ράμα λοιπόν, που φοβάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά, εξάλλου στις ημέρες του η Αλβανία έγινε η Κολομβία της Ευρώπης, το έχει ρίξει στην ασύστολη πατριδοκαπηλία μήπως και διασωθεί.

Δεν θα διασωθεί όμως, είναι τελειωμένος. Ο αλβανικός λαός βλέπει την πατρίδα του να ανήμπορη να ξεκολλήσει από τη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ το καθεστώς ζούνε ως “πασάδες” εις βάρος των κορόιδων. Οι σημερινοί Αλβανοί, ιδιαίτερα εκείνοι που έζησαν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, δεν είναι όπως οι πατεράδες τους που απομονωμένοι δεν ήξεραν τι συνέβαινε στον υπόλοιπο κόσμο.

Βλέπουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και η χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα είναι “παράδεισος” σε σχέση με την Αλβανία και δικαίως αγανακτούν. Αγανακτούν με όλους εκείνους που συμπεριφέρονται στην Αλβανία σαν να είναι το φέουδό τους και ο λαός της οι κολίγοι του κάθε Ράμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr