Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος επιτίθενται συντονισμένα στα κουρδικά εδάφη στη Συρία

Τουρκία και Ισλαμικό Κράτος επιτίθενται συντονισμένα στα κουρδικά εδάφη στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για σφοδρές μάχες που μαίνονται από νωρίς την Τετάρτη στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, μεταξύ των Κούρδων μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του τουρκικού στρατού, κάνει λόγο η ιστοσελίδα Northern Syria Observer.

Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει τις θέσεις των Κούρδων δημοκρατικών μαχητών και κατοικημένες περιοχές, με πολλούς αμάχους να αναγκάζονται να μετακινηθούν αναζητώντας ασφάλεια μακριά από την εμπόλεμη ζώνη.

Δημοσιογράφος του Northern Syrian Observer που βρίσκεται στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας μεταδίδει ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε τις κουρδικές θέσεις στα χωριά Καρμανίγιε και Τζατάλ, κοντά στη Νταρμπασίγιε της Χασάκα και κατέστρεψε αρκετά οχήματα των Κούρδων.

Να σημειωθεί ότι οι Κούρδοι έχουν δημοσιεύσει βίντεο και φωτογραφίες [πατήστε εδώ για να δείτε] από τέσσερα τουρκικά τανκς που κατέστρεψαν σε τουρκικό έδαφος.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, που φοβάται μη γίνει στόχος των τουρκικών οβίδων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Βόρειας Συρίας εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ να σταματήσει την τουρκική επίθεση ενάντια στις κουρδικές περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία επιτίθεται στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τους αξιόπιστους εταίρους της Δύσης και των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πόλεμο που ξεκίνησε ενάντια στους Κούρδους της Συρίας στην πραγματικότητα επιτίθεται στον δυτικό Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, αφού οι Κούρδοι μαχητές αποτελούν τις δυνάμεις πεζικού της Συμμαχίας.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο εάν ξεκίνησε η εισβολή της Τουρκίας στα κουρδικά εδάφη στη Συρία.

Να σημειωθεί ότι ενώ οι Τούρκοι επιτίθενται στους Κούρδους από τα βόρεια της επαρχίας Χασάκα, από τα νότια της Χασάκα εξαπέλυσε επίθεση το Ισλαμικό Κράτος.

Κούρδοι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι ο Ερντογάν επιτίθεται σε συντονισμό με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr