Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδισσες στρατιωτίνες: Δεν πολεμάμε για την απελευθέρωση της Ράκα εάν οι ΗΠΑ δεν καταδικάσουν την Τουρκία

Κούρδισσες στρατιωτίνες: Δεν πολεμάμε για την απελευθέρωση της Ράκα εάν οι ΗΠΑ δεν καταδικάσουν την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκπρόσωπος των κουρδικών Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ) στη Συρία, Νεσρίν Αμπντουλάχ (φωτο), δήλωσε ότι ο γυναικείος στρατός των Κούρδων θα αποχωρήσει από την επιχείριση Οργή του Ευφράτη, που έχει στόχο την απελευθέρωση της πόλης Ράκα στη βόρεια Συρία από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναλάβουν συγκεκριμένη δράση ενάντια στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο την Τρίτη το κουρδικό γενικό επιτελείο στη Συρία.

“Είναι απαράδεκτο (…). Εάν οι ΗΠΑ ή ο Συνασπισμός ή ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών το μόνο που μπορεί να πει είναι “είμαστε προβληματισμένοι ή είμαστε δυσαρεστημένοι” εμείς δεν θα το ανεχτούμε αυτό. Εάν αυτή είναι η αντίδραση, δεν τη δεχόμαστε. Σημαίνει ότι αποδέχονται αυτό που μας έκαναν [οι Τούρκοι]”, είπε η Αμπντουλάχ μιλώντας στο ρωσικό Sputnik την Τετάρτη.

Οι YPJ είναι ο στρατός γυναικών των Κούρδων της Συρίας, μέρος των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) που αποτελεί την κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των συμμάχων των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού στη Συρία στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διεξάγουν αυτή την περίοδο την επιχείριση Οργή του Ευφράτη που έχει στόχο την περικύκλωση της πόλης Ράκα και στη συνέχεια την απελευθέρωσή της.

Η Ράκα θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αν και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε την πρωτεύουσά του στη Συρία στην ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, κρίνοντας ότι θα χάσει τη Ράκα αργά ή γρήγορα.

Οι Κούρδοι σκοτώνονται πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος προωθούμενοι προς τη Ράκα, δίχως να τους αφορά αυτή η πόλη διότι δεν είναι κουρδική.

Ο λόγος που οι Κούρδοι πολεμάνε για την απελευθέρωση της Ράκα είναι γιατί αισθάνονται ότι οφείλουν να ανταποδώσουν στον Διεθνή Συνασπισμό τη βοήθεια που τους προσέφερε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τιμώντας τη συμμαχία που έχουν συνάψει με τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους αποκαλούν τους Κούρδους “αξιόπιστους εταίρους” και τους παινεύουν σε κάθε αφορμή.

Οι Κούρδοι λοιπόν έχουν τη δικαιολογημένη απαίτηση οι σύμμαχοί τους Αμερικανοί να βάλουν την Τουρκία στη θέση της δίχως μισόλογα.

“Μέχρι τώρα είμαστε σε ένα κοινό αγώνα με τον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στην τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους. Είμαστε ακόμα εμπλεκόμενοι σε αυτόν τον αγώνα. Αλλά ο λαός μας αναμένει μια απάντηση από εμάς γιατί ο Συνασπισμός δεν δείχνει προς την Τουρκία μια ξεκάθαρη αντίδραση. Εάν ο Συνασπισμός δεν δείξει μια ξεκάθαρη αντίδραση θα αποσύρουμε τις δυνάμεις μας από τη Ράκα. Ο Συνασπισμός είναι ανάγκη να πείσει τον λαό μας. Δεν είμαστε του καθενός ο βούρδουλας για να δέρνει τους εχθρούς του”.

Η Αμπντουλάχ κατέληξε ότι η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ πραγματοποίησε τις αεροπορικές επιδρομές και η έλλειψη απάντησης σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ ενέκρινε την επίθεση.

Στην αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Τούρκοι την Τρίτη στη βορειοδυτική Συρία, χτυπώντας το γενικό επιτελείο των κουρδικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν 12 πολεμίστριες των YPJ και 8 μαχητές των YPG. Οι Τούρκοι χτύπησαν με 18 βόμβες το κουρδικό αρχηγείο, που θεωρείται συμμαχικό αρχηγείο της Δύσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr