Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στέλνει το Barbaros στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ που δόθηκαν στις πετρελαϊκές εταιρείες

Η Τουρκία στέλνει το Barbaros στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ που δόθηκαν στις πετρελαϊκές εταιρείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει η εφημερίδα “Ειδήσεις”, αναφερόμενη στη νέα, προκλητική Navtex (ειδοποίηση προς ναυτιλλομένους) με την οποία δεσμεύει για ρυμούλκηση υποβρυχίων οργάνων περιοχές στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ταυτόχρονα, όπως γράφουν οι “Ειδήσεις”, η Τουρκία ξαναστέλνει το σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, με τη νέα Navtex δεσμεύεται περιοχή που εκτείνεται από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Κερύνειας, για ρυμούλκηση υποβρύχιων οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Navtex αναφέρεται σε περιοχή η οποία συμπίπτει με τα οικόπεδα 6,10 και 11 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα οποία ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί αδειοδότησης τον Μάρτιο με τη συμμετοχή πολυεθνικών ενεργειακών κολοσσών.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του Μουσταφά Ακιντζί στο τραπέζι του διαλόγου.

Ωστόσο και σε αυτό το πεδίο πυκνώνουν τα σύννεφα, αφού ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξαπέλυσε χθες επίθεση κατά του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, κατηγορώντας τον ότι δεν δίνει σημασία στις ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων και λειτουργεί με προεκλογικές σκοπιμότητες.

«Όσο πλησιάζουν οι εκλογές στη Νότια Κύπρο, ο Αναστασιάδης απομακρύνεται από τη λύση», υποστηρίζει σε δήλωσή του ο Ακιντζί.

Αν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δηλώνει ότι θα είναι παρών στις συναντήσεις που έχουν καθοριστεί για τις 2, 11 και 17 Μαΐου, κυπριακές πηγές δίνουν μικρές μόνο πιθανότητες να επιτευχθεί πρόοδος σε τόσο βαρύ κλίμα.

Αφορμή για την επίθεση στον Αναστασιάδη στάθηκε η απόφαση του Προέδρου να στείλει την κοινή πρόταση νόμου των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ), που ήταν να μετατεθεί η αρμοδιότητα για τις σχολικές εορτές από τη Βουλή στον υπουργό Παιδείας, στο ανώτατο δικαστήριο με το ερώτημα της συμβατότητας με το Σύνταγμα.

Το νομοθέτημα αφορά την απόφαση της Βουλής να καθιερώσει τον εορτασμό της επετείου του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 (Δημοψήφισμα για Ένωση με την Ελλάδα) ως σχολική εορτή.

Αυτή την απόφαση είχε λάβει ως αφορμή ο Ακιντζί για να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Φεβρουάριο και το νομοθέτημα ήταν το προϊόν του συμβιβασμού του προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Ακιντζί, ώστε να επιστρέψει ο τελευταίος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γράφουν οι “Ειδήσεις”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr