Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Η Λεπέν άρχισε δυναμικά την εκστρατεία για τον β΄γύρο – Πολλά λάθη ο Μακρόν

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Η Λεπέν άρχισε δυναμικά την εκστρατεία για τον β΄γύρο – Πολλά λάθη ο Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την άποψη ότι η Μαρίν Λεπέν άρχισε καλύτερα από τον αντίπαλό της Εμανουέλ Μακρόν την εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών διατύπωσε η πλειονότητα των Γάλλων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη.

Ο Εμ. Μακρόν, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την προεδρία, έχει υποπέσει σε σειρά σφαλμάτων δημοσίων σχέσεων από τότε που ο ίδιος και η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου προκρίθηκαν για τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαϊου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του BFM TV, 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Μ. Λεπέν άρχισε καλά την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο, έναντι 43% που πιστεύουν το ίδιο για τον κ. Μακρόν.

Την Τετάρτη ο Μακρόν έγινε δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας και γιουχαΐσματα από τους απεργούς εργάτες εργοστασίου, το οποίο είχε επισκεφθεί λίγες ώρες νωρίτερα η Λεπέν.

Το πλήθος φώναζε «Μαρίν πρόεδρος» προς τον 39χρονο υποψήφιο μπροστά από τη μονάδα της Whirlpool στη γενέτειρά του, Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία.

Παρότι η ένταση δεν κράτησε πολύ, τα τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν τις σκηνές με τον προπηλακισμό του Μακρόν, σε αντίθεση με τα πλάνα της Λεπέν που την έδειχναν να φωτογραφίζεται μαζί με τους εργαζόμενους.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο κεντρώος υποψήφιος θα κερδίσει άνετα την ακροδεξιά αντίπαλό του στις 7 Μαϊου, ο επικεφαλής του En Marche! («Εμπρός!») έχει δεχτεί κριτική επειδή συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη εξασφαλισμένη τη νίκη του.

Αντίπαλοί του, αλλά και πιθανοί μελλοντικοί του σύμμαχοι σχολίασαν αρνητικά την επίσκεψή του το βράδυ της Κυριακής σε ακριβό εστιατόριο του Παρισιού για τα επινίκια.

Η επίσκεψή του στο La Rotonde τον έκανε εύκολο στόχο για την εκστρατεία της Λεπέν, η οποία δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάσει τον πρώην τραπεζίτη ως υπερόπτη, μέλος της γαλλικής ελίτ, που απέχει πολύ από τον μέσο Γάλλο πολίτη.

Μετά το περιστατικό, ο Μακρόν κράτησε χαμηλό προφίλ για μερικές ημέρες, ενώ η Λεπέν επιδίδεται σε μια επιθετική εκστρατεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr