Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

19χρονος ισλαμιστής σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο

19χρονος ισλαμιστής σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας 19χρονος ισλαμιστής ομολόγησε την Πέμπτη σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις στον εμπορικό δρόμο της Όξφορντ Στριτ αλλά και σε μια συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο.

Ο Χαρούν Σιέντ, που ζει στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της «προετοιμασίας τρομοκρατικών ενεργειών». Σχεδίαζε αυτές τις επιθέσεις την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο νεαρός σκόπευε να τοποθετήσει βόμβες στη μεγαλύτερη εμπορική οδό της βρετανικής πρωτεύουσας αλλά και σε μια συναυλία του Έλτον Τζον, στις 11 Σεπτεμβρίου στο Χάιντ Παρκ, 15 χρόνια μετά τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Ο 19χρονος επικοινωνούσε μέσω του διαδικτύου με έναν άλλον «εξτρεμιστή»: το πρόσωπο αυτό ήταν στην πραγματικότητα ένας πράκτορας των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Κινδυνεύει με ισόβια

Ο δικαστής Μάικλ Τοπόλσκι ανέβαλε για τον Ιούνιο την έκδοση απόφασης, ούτως ώστε να συνταχθεί προηγουμένως η πραγματογνωμοσύνη των ψυχιάτρων για την πνευματική κατάστασή του. Ο νεαρός κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια.

«Ο Σιέντ παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να αποκτήσει ένα πολυβόλο, περίστροφα, μια βόμβα και ένα γιλέκο για την πραγματοποίηση επίθεσης αυτοκτονίας” ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ειδικά για τη βόμβα, είχε ζητήσει “να είναι γεμάτη με καρφιά για να την πυροδοτήσει σε κάποιο πολυσύχναστο σημείο, όπως στην Όξφορντ Στριτ», πρόσθεσε.

Πέρσι τον Ιούνιο ο αδελφός του, Ναντίρ Σιέντ, 23 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 2014 σχεδίαζε να αποκεφαλίσει έναν άνθρωπο, μιμούμενος τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, τον Μάιο του 2013, στο νότιο Λονδίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr