Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Θλίβομαι για τη Βενεζουέλα – Η κατάσταση είναι χαοτική

Τραμπ: Θλίβομαι για τη Βενεζουέλα – Η κατάσταση είναι χαοτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη θλίψη του για την κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα, η οποία συγκλονίζεται από τις αρχές Απριλίου από διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, κατά την διάρκεια των οποίων περίπου τριάντα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι χαοτική», δήλωσε ο Τραμπ έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την συνάντησή του στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι.

«Είμαι πολύ θλιμμένος για την Βενεζουέλα, είναι πολύ θλιβερό να βλέπουμε τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροδρίγκες ανακοίνωσε ότι το Καράκας ξεκίνησε την διαδικασία αποχώρησης από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).

Το Καράκας έχει κατηγορήσει το Μπουένος Άιρες, την Μπογοτά, το Μεξικό και την Μπραζίλια ότι δρουν συντονισμένα υπέρ μιας επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας της για να υπηρετηθούν «τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον».

Η ανακοίνωση της Ροδρίγκες ήρθε έπειτα από την ανακοίνωση του Οργανισμού ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση για να συζητήσουν την κατάσταση στην Βενεζουέλα.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του Μαδούρο, ο οποίος διεμήνυσε την Τρίτη ότι αν λάβει χώρα η συνάντηση των ΥΠΕΞ, η Βενεζουέλα θα αποχωρήσει από τον διεθνή αμυντικό Οργανισμό.

Αργά τo βράδυ της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για το σχέδιο αποχώρησης της Βενεζουέλας από τον ΟΑΚ, σημειώνοντας πως η αποχώρηση είναι μια διαδικασία διάρκειας δύο ετών, στο τέλος της οποίας η θητεία του προέδρου Μαδούρο μπορεί να έχει λήξει.

«Επιθυμούμε να τους δούμε να παραμένουν στο ΟΑΚ, αλλά μόνο στην περίπτωση που τηρούν τις προδιαγραφές του Οργανισμού», είπε ο Τόνερ στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr