Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ και “γλείφει” τον Τραμπ να του δώσει σημασία

Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ και “γλείφει” τον Τραμπ να του δώσει σημασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που έχει ανοίξει μέτωπο με τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία, κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να γλείψει με το χοντροκομμένο άξεστο ανατολίτικο ύφος του τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η περιοχή της νότιας τουρκικής μεθορίου με τη Συρία έχει δεχθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έντονα πυρά όλμων και οι τουρκικές δυνάμεις απλώς ανταποδίδουν τα πυρά, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ψευδόμενος για μια ακόμη φορά ασύστολα, αφού εκείνος πρώτος βομβάρδισε τους Κούρδους και συγκεκριμένα το γενικό επιτελείο τους στη βορειοανατολική Συρία.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο σουλτανοπρόεδρος ανέφερε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στο εσωτερικό της Συρίας βλάπτει την αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις μπορούν να γυρίσουν σελίδα υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον κ. Τραμπ θα γράψουμε μια νέα σελίδα στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε μέτρο όσο διαρκούν οι απειλές. Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες να σχηματισθεί στα νότια σύνορά μας ένας διάδρομος τρομοκρατίας», δήλωσε ακόμη.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των YPG εξακολουθούν να είναι παρούσες στην περιοχή της βόρειας Συρίας δυτικά του Ευφράτη και πρέπει να εκδιωχθούν από την περιοχή.

Το πώς ο ισλαμιστής και ένας εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέγας χορηγός της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, θα τα “βρει” με τον Τραμπ που εκλέχτηκε με αντιϊσλαμιστική ατζέντα είναι μεγάλη απορία.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την τελευταία καταμέτρηση, οι Κούρδοι της Συρίας μέσα σε 48 ώρες είχαν ανατινάξει πέντε τουρκικά τανκς και μια βάση ραντάρ του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr