Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα φάπα των ΗΠΑ στον Ερντογάν – Οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν την επιτήρηση των συνόρων Συρίας-Τουρκίας

Νέα φάπα των ΗΠΑ στον Ερντογάν – Οι Αμερικανοί αναλαμβάνουν την επιτήρηση των συνόρων Συρίας-Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ξεκάθαρη υποστήριξή τους στους Κούρδους της Συρίας, που βομβαρδίζονται από το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν, απέδειξαν για μια ακόμη φορά οι Αμερικανοί.

Διοικητής των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και είναι σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αρχίσουν να επιτηρούν την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Η “επιτήρηση” αυτή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Ο Σάρβαν Κομπάνι, μετά από μια συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους στην πόλη Νταρμπασίγια, κοντά στα σύνορα, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα αναφέρουν σε ανώτατους Αμερικανούς διοικητές.

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι τουρκικές δυνάμεις και οι Κούρδοι της Συρίας που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ αντάλλαξαν και πάλι πυρά.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην Άγκυρα αναφέρεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις “απάντησαν” σε ρουκέτες που προέρχονταν από ζώνες εντός της Συρίας που ελέγχονται από τις YPG στην περιοχή του Τσεϊλάνπιναρ, στην επαρχία Σανλιούρφα.

Οι YPG είναι η κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενός συνασπισμού από Κούρδους σοσιαλπατριώτες, Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς, που πολεμάνε τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η Άγκυρα κατηγορεί τις YPG ως παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Την Τρίτη τα ξημερώματα η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε απρόκλητα το γενικό επιτελείο των YPG στη βορειοανατολική Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 28 άνθρωποι, μαχητές και μαχήτριες των SDF/YPG/YPJ.

Τον βομβαρδισμό καταδίκασαν τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Μόσχα.

Οι Κούρδοι αντεπιτέθηκαν με αντιαρματικές ρουκέτες TOW, που εκτόξευσαν από το συριακό έδαφος προς τουρκικούς στόχους σε τουρκικό έδαφος, καταστρέφοντας πέντε τουρκικά τανκς [διαβάστε εδώ] και ένα σταθμό ραντάρ του τουρκικού στρατού [διαβάστε εδώ].

Την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τους Κούρδους ότι επιδιώκουν να ιδρύσουν κράτος στη βόρεια Συρία και διαμήνυσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει “ποτέ” να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει 200 Αμερικανούς Ρέιντζερς στην ευρύτερη περιοχή της (υπό κουρδικό έλεγχο) πόλης Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία,.

Οι Ρέιντζερς βρίσκονται εκεί ως “ανθρώπινη ασπίδα” προστασίας των Κούρδων απέναντι στον Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προαναγγείλει νέες εισβολές των δυνάμεών του στο Ιράκ και στη Συρία, με στόχο να επιτεθεί στις κουρδικές πατριωτικές οργανώσεις, ωστόσο ΗΠΑ και Ρωσία είναι αντίθετες σε τέτοιες ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr