Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη με 4 νεκρούς

To Ισλαμικό Κράτος  ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη με 4 νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε διαμέσου του πρακτορείου προπαγάνδας της, του Amaq, την ευθύνη για την επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συνοικία Καράντα της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί και άλλοι τουλάχιστον επτά να τραυματιστούν.

Στη συνοικία αυτή της ιρακινής πρωτεύουσας βρίσκεται η πρεσβεία της Γαλλίας στο Ιράκ, ενώ επίσης εκεί έχουν τα γραφεία τους ξένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί τραυματίες από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε στις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) επί της οδού Αμπού Ναουάς και ήταν τόσο ισχυρή που φώτισε τον ουρανό και συντρίμμια εκτοξεύθηκαν σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στη συνοικία διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένα φορτηγό παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών ανατινάχθηκε και πήραν φωτιά καταστήματα, με τον απολογισμό να ξεπερνά τους 320 νεκρούς.

Η Βαγδάτη έχει γίνει στόχος πολλών επιθέσεων με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά από την αρχή της χρονιάς. Στην πλειονότητά τους την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), η οποία υπερασπίζεται το τελευταίο της προπύργιο στο Ιράκ, τη Μοσούλη, για την ανάκτηση της οποίας οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση με την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr