Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον θα διορίσει πρωθυπουργό η Λεπέν αν γίνει Πρόεδρος της Γαλλίας (φωτο)

Ποιον θα διορίσει πρωθυπουργό η Λεπέν αν γίνει Πρόεδρος της Γαλλίας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Μαρίν Λεπέν,

Η υποψήφια της ακροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να διορίσει πρωθυπουργό τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, τον ηγέτη ενός μικρού, δεξιού, εθνικιστικού κόμματος εφόσον εκλεγεί στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

Η Λεπέν εξήγησε ότι επέλεξε τον Ντιπόν-Ενιάν λόγω του «πατριωτισμού» του και του «κοινού σχεδίου» των δύο κομμάτων τους. Χθες το βράδυ ο αρχηγός του ευρωφοβικού κόμματος Debout la France, που ήταν υποψήφιος και αυτός για την προεδρία της Γαλλίας αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο αφού συγκέντρωσε ποσοστό 4,7%, είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Εθνικό Μέτωπο και θα στηρίξει τη Λεπέν.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, η Λεπέν έπλεξε το εγκώμιο του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν γιατί έχει «την τόσο σπάνια ικανότητα σήμερα να λέει όχι, να μην υποκύπτει όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας».

«Είναι μια ιστορική ημέρα διότι βάλαμε το συμφέρον της Γαλλίας πάνω από τα προσωπικά και τα κομματικά συμφέροντα» είπε από την πλευρά του ο Ντιπόν-Ενιάν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το κίνημά του θα παραμείνει «πλήρως ανεξάρτητο». «Για τη Γαλλία, καλώ τους Γάλλους να ενωθούν μαζί μας και να σώσουν τη χώρα τους, όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

Η Λεπέν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα ηττηθεί στις 7 Μαΐου από τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, προσπαθεί να διευρύνει την εκλογική βάση της ώστε να αυξήσει τα ποσοστά της καθώς απομένει πλέον μόλις μία εβδομάδα πριν από τον καθοριστικό δεύτερο γύρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr