Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ευρωπαίοι ζητούν 50 δισ. στερλίνες για το Brexit – Έξαλλη η Τερέζα Μέι

Οι Ευρωπαίοι ζητούν 50 δισ. στερλίνες για το Brexit – Έξαλλη η Τερέζα Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ευρωπαίου ζητούν 50 δισ. στερλίνες για το Brexit γεγονός που έχει κάνει έξαλλη την Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, απέρριψε τις “σκληρές απαιτήσεις” των Βρυξελλών για τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το telegraph.co.uk.

Μάλιστα, πολιτικοί και από τις δύο πλευρές του Καναλιού της Μάγχης προειδοποιούν πως οι διαπραγματεύσεις μπορεί να πάρουν άσχημη τροπή.

Η πρωθυπουργός είπε πως ο “χάρτης” που έγινε γνωστός χθες μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών αποτελεί απλά μια διαπραγματευτική θέση, εμμένοντας στις θέσεις της (που είναι ήδη γνωστές) για το αδασμολόγητο εμπόριο ή τον τερματισμό της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών.

Όταν ερωτήθηκε από την εφημερίδα για τους φόβους πως η Βρετανία θα μπορούσε να εκφοβιστεί από τις Βρυξέλλες, αντέτεινε πως η επανεκλογή της από τους πολίτες θα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μια καλή συμφωνία με την Ένωση.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Telegraph, οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ απαίτησαν από τη Βρετανία να πληρώσει έναν “λογαριασμό” για την έξοδό της (Brexit bill) ύψους 50 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Επίσης υπέδειξαν στη Μέι πως δεν θα υπάρξει συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ αν δεν αποδεχθεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός ότι το Ευρωδικαστήριο θα αποφασίζει για τις διενέξεις. Επιπλέον, χαρακτήρισαν ως “ψευδαίσθηση” την εντύπωση πως η Βρετανία θα μπορούσε να ρίξει τον σπόρο του διχασμού σε χώρες-μέλη της ΕΕ, σαν εκβιασμό για να κερδίσει μια καλή συμφωνία.

Κληθείσα, επίσης, από το ίδιο μέσο να σχολιάσει τις εν λόγω απαιτήσεις των Βρυξελλών, η Μέι απάντησε πως πρόκειται για “τις δικές τους κατευθυντήριες γραμμές, όπως έχουμε και εμείς τις δικές μας”.

“Αυτό που έχει σημασία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, με ισχυρή εντολή από τον λαό του για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας θέση και να διασφαλίσει πως θα έχουμε αυτή την πιθανή συμφωνία”, υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr