Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αιγύπτιοι εξολόθρευσαν συμμορία ενόπλων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Οι Αιγύπτιοι εξολόθρευσαν συμμορία ενόπλων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν στη νότια έρημο της χώρας οχτώ τζιχαντιστές μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που εκπαιδεύονταν για να επιτεθούν σε κυβερνητικούς και χριστιανικούς στόχους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου τη Δευτέρα.

Μεταξύ των νεκρών τζιχαντιστών συμπεριλαμβάνεται και ο Χέλμι Μάσρι Μοχαρέμπ, ο οπλαρχηγός που οδήγησε τους τζιχαντιστές στα νότια σύνορα της Αιγύπτου για να προετοιμαστούν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν αναφέρεται πότε ή πού ακριβώς στην έρημο σκοτώθηκαν οι τρομοκράτες, ούτε σε ποιας χώρας το έδαφος εκπαιδεύτηκαν.

Αυτό ωστόσο που αναφέρεται είναι ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας δέχτηκαν πρώτες επίθεση με σφοδρά πυρά από τους τζιχαντιστές, πριν απαντήσουν και τους σκοτώσουν, είπε το υπουργείο.

“Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του προαναφερθέντος οπλαρχηγού και επτά τρομοκρατών”, εκ των οποίων δύο αναγνωρίστηκαν ως μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που καταζητούνταν για άλλες υποθέσεις, ανέφερε.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών δεν έκανε γνωστό εάν υπήρξαν απώλειες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο οπλαρχηγός Μοχαρέμπ, που σκοτώθηκε στη μάχη, καταζητούνταν και είχε ήδη καταδικαστεί στη θανατική ποινή.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, αυτές οι ένοπλες ομάδες συγκροτήθηκαν ύστερα από “εντολές που εξέδωσε η ηγεσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο εξωτερικό προς την ηγεσία της οργάνωσης στην Αίγυπτο”.

Σχεδίαζαν “να σχηματίσουν [ένοπλες] ομάδες για να πραγματοποιήσουν μια σειρά εχθρικών επιχειρήσεων κατά την προσεχή περίοδο, αποστέλλοντας άτομα να εκπαιδευτούν σε στρατόπεδα στο εξωτερικό”.

Στη συνέχεια, αφού επέστρεφαν στην Αίγυπτο, θα χτυπούσαν κρατικούς θεσμούς, κρατικά και χριστιανικά κτίρια, δημόσια πρόσωπα και αστυνομικούς, αποσκοπώντας να δημιουργήσουν μια χαοτική κατάσταση που θα οδηγούσε σε εμφύλια σύγκρουση.

Να σημειωθεί ότι στην Αίγυπτο η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει κηρυχθεί τρομοκρατική οργάνωση. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ισχυρίζεται από την πλευρά της ότι είναι φιλανθρωπική οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr