Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην έρημο μεταξύ Ιράκ και Συρίας κρύβεται ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι

Στην έρημο μεταξύ Ιράκ και Συρίας κρύβεται ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιρακινή κυβέρνηση σε έκθεσή της αναφέρει ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, κρύβεται σε μία από τις τέσσερις παραμεθόριες πόλεις στα σύνορα Ιράκ-Συρίας που παραμένουν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το The New Arab.

Η εν λόγω έκθεση, που είναι των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών, υποστηρίζει ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχει καταφύγει σε αυτή την απομονωμένη περιοχή, όπου έχει πολλούς υποστηρικτές και η ιρακινή κυβέρνηση ελάχιστους πληροφοριοδότες.

Ανώτερος Ιρακινός αξιωματικός που μίλησε στο The New Arab ανώνυμα, είπε ότι δύο πόλεις βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ και άλλες δύο της Συρίας.

“Θα ήταν ακόμα πιθανό να είχε διεισδύσει σε εδάφη υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, ακόμα και στην ίδια τη Βαγδάτη, εάν είχε κάνει πλαστική εγχείριση στο πρόσωπο για να καλύψει την ταυτότητά του και να περάσει απαρατήρητος από τα σημεία ελέγχου γύρω από την πρωτεύουσα”, δεν απέκλεισε ο Ιρακινός στρατιωτικός.

Οι δύο πόλεις στο ιρακινό έδαφος που αποτελούν πιθανές κρυψώνες του Μπαγκντάντι είναι η Αλ Μπαάτζ και η Αλ Καΐμ. Οι άλλες δύο είναι η συριακή Ντέιρ Αλ Ζουρ (απίθανο διότι η πόλη τελεί υπό πολιορκία και ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τη συριακή κυβέρνηση) και η συριακή Αλ Μπουκαμάλ.

“Ο Μπαγκντάντι είναι ικανότατος στο να κινείται δίχως να εντοπίζεται και συχνά ταξιδεύει με μόνο έναν συνοδό, τον Αμπού Αλί Αλ Σομάλι, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος της Αλ Κάιντα και κατάγεται από τη Σομαλία”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η ίδια αναφορά αποκλείει ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι να βρίσκεται στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, την πόλη Ράκα της Συρίας, επειδή αυτή αναμένεται να τεθεί τις επόμενες εβδομάδες σε πολιορκία από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους επιβεβαιώνουν ότι ο Μπαγκντάντι έφυγε αυτό τον μήνα από τη Μοσούλη, όπου το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον λιγότερο από το 10% της πόλης και συμφωνούν ότι πρέπει να κρύβεται κάπου στην έρημο.

Η έρημος μεταξύ Ιράκ και Συρίας κατοικείται από σουνιτικές αραβικές φυλές που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο “χαλίφης” των τρομοκρατών και οι φρουροί του πιστεύεται ότι ακολουθούν αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας για να καλύπτουν τα ίχνη τους.

Από το 2015 έχουν σκοτωθεί συνολικά 56 κορυφαίοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τις αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Οι θάνατοί τους όμως δεν άφησαν αναντικατάστατα κενά. Η οργάνωση τοποθέτησε στις θέσεις τους μια νέα γενιά οπλαρχηγών που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτούς και είναι σαν “φαντάσματα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr