Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατός Ιράκ: Σκοτώσαμε 16.000 τζιχαντιστές του ISIS στη Μοσούλη

Στρατός Ιράκ: Σκοτώσαμε 16.000 τζιχαντιστές του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιρακινός στρατηγός Νατζμ Αλ Τζουμπούρι, που διοικεί την επιχείριση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ότι αμέσως μετά την πλήρη απελευθέρωση της Μοσούλης οι ιρακινές δυνάμεις θα στραφούν δυτικά για να πάρουν και την πόλη Ταλ Αφάρ από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην κρατική εφημερίδα Αλ Σαμπάχ, “ο στρατός θα ενώσει τις δυνάμεις του με εκείνες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι [σ.σ. Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές], για να απελευθερώσει ό,τι έχει απομείνει στην επαρχία [Νινευή], ιδίως την Ταλ Αφάρ, το κυρίως κρησφύγετο των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους”.

Το ιρακινό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν πλέον το 89,5% της δυτικής Μοσούλης, η ανατολική Μοσούλη έχει πλήρως απελευθερωθεί, προσθέτοντας ότι σκότωσαν από την αρχή της επιχείρισης για την απελευθέρωση της Μοσούλης, τον Οκτώβριο του 2016, 16.000 τζιχαντιστές.

Να σημειωθεί ότι το νούμερο αυτό είναι τριπλάσιο των δυνάμεων του ISIS που έδιναν στην αρχή της επιχείρισης Αμερικανοί και Ιρακινοί, οι οποίοι προφανώς για λόγους προπαγάνδας ισχυρίζονταν ότι μέσα στη Μοσούλη δεν υπήρχαν περισσότεροι από 6.000 τζιχαντιστές.

Παράλληλα ο Αμπντούλ Σατάρ Χαμπού, από το περιφερειακό συμβούλιο της Νινευή, δήλωσε ότι στις συνοικίες της βορειοδυτικής Μοσούλης που κρατά το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να έχουν παραμείνει ακόμα 750 τζιχαντιστές, οχυρωμένοι στις συνοικίες Αλ Φαρούκ, Ζαντζίλι και στην Παλιά Πόλη.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας πολιορκούν αυτούς τους κυρίως ξένους εγκληματίες, καθώς οι περισσότεροι των αρχηγών τους τούς εγκατέλειψαν, αφήνοντάς τους να πεθάνουν ή να αιχμαλωτιστούν”, είπε ο Χαμπού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr