Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κάρφωσε” τον Ερντογάν στον Τραμπ ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης

“Κάρφωσε” τον Ερντογάν στον Τραμπ ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ελληνοαμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής Γκας Μπιλιράκης από τη Φλόριντα έγραψε εκτενή επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Όπως υπογραμμίζει ο Εθνικός Κήρυκας, την επιστολή συνυπογράφουν 81 βουλευτές από αμφότερα τα κόμματα, Ρεπουμπλικανικό και Δημοκρατικό.

Στην επιστολή τονίζεται η απροκάλυπτη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς και της δημοκρατίας αυτής καθ’ εαυτής.

Στην επιστολή, η οποία εστάλη με πρωτοβουλία του Γκας Μπιλιράκη, συμπροέδρου του Hellenic Caucus, οι 81 Αμερικανοί βουλευτές τονίζουν στον Ντόναλντ Τραμπ πως «σας γράφουμε για να εκφράσουμε τους σοβαρούς προβληματισμούς μας για τη διάβρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δραματική παρακμή των δημοκρατικών αξιών στην Τουρκία».

Σε άλλο σημείο, αναφέρουν στην επιστολή πως «κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του έχουν εξαπολύσει μία συνεχή επίθεση εναντίον της έννομης τάξης χρησιμοποιώντας τα δικαστήρια για να περιορίσουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου και της ελευθερίας του λόγου και να καταπιέσουν κάθε αντίδραση στις αντιδημοκρατικές τους ενέργειες.

»Έχουν ρίξει στη φυλακή χιλιάδες Τούρκους με αδιευκρίνιστες πολιτικές κατηγορίες, ιδιαίτερα έχουν φυλακίσει δημοσιογράφους επειδή δημοσιεύουν τις ενέργειές τους και έχουν σπείρει τον φόβο ανάμεσα στους Τούρκους πολίτες ακόμα και σε Αμερικανούς της Τουρκίας, οι οποίοι φοβούνται για το μέλλον τους».

Στην επιστολή γίνεται λόγος για το πρόσφατο δημοψήφισμα.

Γράφουν συγκεκριμένα, πως «είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το πρόσφατο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα, το οποίο έπασχε από διαφάνεια και θέτει τις βάσεις ώστε ο Ερντογάν να προχωρήσει σε περισσότερες αντιδημοκρατικές ενέργειες και μείωση των δημοκρατικών θεσμών….

»Οι δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο από την κυβέρνηση Ερντογάν… Πάνω από 150 Μέσα Ενημέρωσης έκλεισαν αναγκαστικά επειδή ασκούσαν το δικαίωμά τους της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου».

Αναγράφεται ακόμα, πως «η κυβέρνηση έχει αυξήσει τις άμεσες απειλές εναντίον πολιτικών ομάδων αντιπολίτευσης και κοινότητες μειονοτήτων συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr