Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ροχανί κατά Τραμπ: Δεν θα πάρουμε άδεια για να συνεχίσουμε το πυραυλικό μας πρόγραμμα

Ροχανί κατά Τραμπ: Δεν θα πάρουμε άδεια για να συνεχίσουμε το πυραυλικό μας πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον μετά το κάλεσμα του  Ντόναλντ Τραμπ στη διεθνή κοινότητα να απομονώσει το Ιράν. Ο Χασάν Ροχανί απάντησε τονίζοντας ότι η χώρα του δεν θα ζητήσει άδεια για να συνεχίσει το πυραυλικό πρόγραμμα.

Από το Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως να παρέχει οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη σε «τρομοκράτες και μαχητές» και επανέλαβε πως δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στη χώρα αυτή να αποκτήσει ατομικά όπλα.

“Το ιρανικό έθνος αποφάσισε να είναι ισχυρό”

Ο Ρουχανί πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων.

«Το ιρανικό έθνος αποφάσισε να είναι ισχυρό. Οι πύραυλοι που διαθέτουμε προορίζονται για ειρηνικούς και αμυντικούς σκοπούς. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όποτε χρειαστεί να προβούμε σε μια δοκιμή, θα το πράξουμε και δεν θα τους ζητήσουμε την άδεια», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ασκησε κριτική στην Σαουδική Αραβία – άσπονδο εχθρό του Ιράν – κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας του βασιλείου, καλώντας το Ριάντ να επιτρέψει στον λαό του να αποφασίσει για την μοίρα της χώρας, μέσα από την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Διεμήνυσε πως η σταθερότητα στην Μέση Ανατολή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια της Τεχεράνης, ενώ τόνισε πως η σύνοδος που συμμετείχε ο πρόεδρος Τραμπ στην Σαουδική Αραβία δεν είχε «καμία πολιτική αξία, που δεν θα οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα».

«Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να αποκατασταθεί χωρίς το Ιράν; Ποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι η περιοχή θα κατορθώσει απόλυτη σταθερότητα χωρίς το Ιράν;» τόνισε ο Ροχανί.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν την περιοχή μας και εκείνοι που συμβουλεύουν τους Αμερικανούς αξιωματούχους τους παραπλανούν. Το όνειρο των Αμερικάνων για τον τερματισμό του προγράμματος κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα», προειδοποίησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr