Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θέλει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου με Δούρειο Ίππο τους Τουρκοκύπριους

Η Τουρκία θέλει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου με Δούρειο Ίππο τους Τουρκοκύπριους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεκμετάλλευση στους υδρογονάνθρακες της κυπριακής ΑΟΖ επιδιώκει η Τουρκία μέσω των Τουρκοκυπρίων, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να “σπάσει” την απομόνωση και περιθωριοποίησή της της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κατοχικός Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έθεσε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις τουρκικές απαιτήσεις στους υδρογονάνθρακες υπό το προκάλυμμα των “δικαιωμάτων” σε αυτούς των Τουρκοκυπρίων.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα κοιτάσματα βρίσκονται στις θάλασσες νότια της Κύπρου, δηλαδή στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι το ψευδοκράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα σε αυτά.

Δικαίωμα στους υδρογονάνθρακες οι Τουρκοκύπριοι έχουν μόνο εάν αποκηρύξουν το ψευδοκράτος τους και αποδεχθούν ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλιώς πώς είναι δυνατόν οι πολίτες ενός άλλου κράτους, ακόμα και ψευδοκράτους, να “δικαιούνται” μερίδιο από τα κοιτάσματα ενός άλλου κράτους;

Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή, ενώ εκείνοι βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού, που κατέχεται παράνομα από τον τουρκικό στρατό, έχουν απαιτήσεις στα κοιτάσματα του νότου.

Να σημειωθεί εδώ ότι ακόμα και να υποχωρήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά σε οποιαδήποτε παράλογη συνομοσπονδία, πάλι ο βορράς δεν έχει δικαίωμα στους υδρογονάνθρακες του νότου. Είναι σαν να λέμε ότι η Αριζόνα έχει δικαιώματα στα πετρέλαια του Τέξας. Είναι λογικό αυτό;

Μόνο σε μια ενιαία και αδιαίρετη Κύπρο θα “έστεκε” μερίδιο για όλους τους Κυπρίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους. Σε οποιοδήποτε άλλο “σχήμα” δεν τους αναλογεί τίποτα.

Σύμφωνα με το Anadolu ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο ζήτημα του φυσικού αερίου και είπε ότι είναι αδύνατον΄οι δύο πλευρές να φτάσουν κάπου με το να πραγματοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία μονομερώς (sic) έρευνες για φυσικό αέριο και επιπλέον να αρνούνται να συζητήσουν το ζήτημα με τους Τουρκοκύπριους ενώ ξέρουν ότι “είναι δικαίωμα και των τελευταίων”.

Όπως εξηγήσαμε παραπάνω δεν έχουν κανένα δικαίωμα, ενώ ο Ακιντζί για μια ακόμη φορά απείλησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει σε γεωτρήσεις τον Ιούλιο “αυτό αναγκαστικά κατευθύνει την τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία να λάβουν μέρα”.

Ο Ακιντζί, αναφερόμενος σε κοιτάσματα που δεν ανήκουν στην Τουρκία, άρχισε να λέει διάφορες αερολογίες-μπουρδολογίες, συνηθισμένη τακτική των Τούρκων, όπως ότι “μπορούμε να βρούμε περισσότερα κοιτάσματα”, λες και δεν μπορούμε να τα βρούμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε παρέα τους Τούρκους στο.. ψάξιμο και φυσικά εξέφρασε και τον καημό της απομονωμένης Τουρκίας, δηλαδή “να ενώσουμε το φυσικό αέριο του Ισραήλ και της Κύπρου καλύπτοντας τις ανάγκες τις Τουρκίας αλλά και μεταφέροντας φυσικό αέριο στην Ευρώπη”.

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι δεν θέλουν μόνο “μερίδιο” από τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες, που επαναλαμβάνουμε βρίσκονται στις θάλασσες νότια του νησιού, αλλά θέλουν [με αυτό το πλευρό να κοιμούνται] να εμπλακούν και στη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, την ώρα που η Ευρώπη δεν θέλει με τίποτα η ενεργειακή της τροφοδοσία να περνά μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

“Είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο μπορούν να πραγματοποιήσουν συνεργαζόμενες όλες οι πλευρές και να βγουν νικήτριες μέσα από αυτήν την συνεργασία”, είπε ο Ακιντζί, ζητώντας να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία, διότι όλες οι άλλες χώρες της περιοχής ήδη συνεργάζονται έχοντας απομονώσει την Τουρκία.

Αναφορικά με την επερχόμενη σύνοδο στην Γενεύη δήλωσε ότι θα φανεί το αν η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίσει να πράττει σύμφωνα με την λογική, είπε ο εκπρόσωπος ενός παράλογου κατοχικού καθεστώτος και μιας ισλαμιστικής Τουρκίας που βάζει φυλακή όποιον γράψει έστω κι ένα ανέκδοτο για τον Ερντογάν στο Facebook.

Ο κατοχικός ηγέτης σημείωσε ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν εντός του μηνός στην Γενεύη, και ότι βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Πράγματι Μουσταφά Ακιντζί, οι Τούρκοι και οι δοσίλογοι Τουρκοκύπριοι συνεργάτες τους έρχεται η ώρα που θα αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr