Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης και εκατοντάδες υποστηρικτές του

Συνελήφθη ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης και εκατοντάδες υποστηρικτές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σφοδρότερος επικριτής του Κρεμλίνου , ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές του συνελήφθησαν την Δευτέρα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας εναντίον της διαφθοράς της ελίτ που οργανώθηκαν στη Ρωσία.

Έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις της 26ης Μαρτίου, χιλιάδες Ρώσοι, πολλοί εξ αυτών νέοι σε ηλικία, κατέκλυσαν τους δρόμους δεκάδων πόλεων, περιλαμβανομένης της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο, όπου μονάδες αντιμετώπισης ταραχών επιχείρησαν να απωθήσουν το πλήθος.
Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, έγινε χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών στο κέντρο της Μόσχας. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι έκαναν χρήση του σπρέι πιπεριού.

Βάσει μιας καταμέτρησης δημοσιογράφων του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο αριθμός των διαδηλωτών που προσήχθησαν από την αστυνομία στην πλατεία Πούσκιν στην καρδιά της Μόσχας ανέρχεται σε 206.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info έκανε λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για τουλάχιστον 600 προσαγωγές στη Μόσχα, κι άλλες 300 στην Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτικά). Νωρίτερα η ΜΚΟ ανέφερε συλλήψεις και στις επαρχίες Βλαδιβοστόκ, Νόριλσκ, Σότσι, με αναρτήσεις της στο Twitter.

«Ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 17 χρόνια και δεν σκοπεύει να αποχωρήσει» είπε ο 41χρονος Αλεξάντρ Τιουρίν, που διαδήλωσε στη Μόσχα. «Έχει σφετεριστεί την εξουσία, καταγράφεται η πλήρης απουσία της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα, τα δικαστήρια δεν λειτουργούν, η διαφθορά έχει μεταμορφωθεί σε σύστημα».

Το πλήθος φώναζε «Η Ρωσία χωρίς τον Πούτιν!» ή «Ελευθερία για το Ναβάλνι».
Ο Αλεξέι Ναβάλνι, που σχεδιάζει να θέσει υποψηφιότητα εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές του επόμενου Μαρτίου συνελήφθη στην είσοδο της οικίας του, έγινε γνωστό από τη σύζυγό του στον επίσημο ιστότοπό του:
«Γεια σας, είμαι η Γιούλια Ναβάλναγια (…) ο Αλεξέι συνελήφθη στην είσοδο του κτιρίου. Ζήτησε να σας μεταφέρω ότι τα σχέδιά μας δεν αλλάζουν…»

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε τον 41χρονο αντιπολιτευόμενο προκειμένου να τον οδηγήσει ενώπιον δικαστή με την κατηγορία της παραβίασης των νόμων σχετικά με τη διοργάνωση διαδηλώσεων και άρνηση υπακοής στις εντολές των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο μπλόγκερ, που καταγγέλλει με τις έρευνές του, τα βίντεο των οποίων αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη διαφθορά των βουλευτών κι ολιγαρχών, απηύθυνε κάλεσμα για διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Ρωσία σήμερα, «Ήμερα της Ρωσίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr