Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσος βετεράνος διπλωμάτης επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Γραφείου του ΟΗΕ

Ρώσος βετεράνος διπλωμάτης επικεφαλής του Αντιτρομοκρατικού Γραφείου του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε την Τετάρτη ένα βετεράνο διπλωμάτη της Μόσχας, τον πρέσβη Βλαντίμιρ Βορόνκοφ, επικεφαλής του νεοσύστατου Γραφείου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Φαρχάν Χακ δήλωσε ότι στον νέο του ρόλο ο Βορόνκοφ «θα αναλάβει να ηγηθεί στις στρατηγικές προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας του ΟΗΕ, θα συμμετέχει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στον διεθνή οργανισμό και θα διασφαλίσει ότι στις εργασίες του Γραφείου θα λαμβάνονται υπόψη οι πηγές προέλευσης και η επίδραση της τρομοκρατίας».

Ο Χακ δήλωσε ότι ο Βορόνκοφ διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια διπλωματικής εμπειρίας, καθώς εργάστηκε κυρίως για ζητήματα των Ηνωμένων Εθνών.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένα από τα πράγματα στα οποία οι περισσότερες χώρες μπορούν να συνεργαστούν με την Ρωσία», δήλωσε ένας ανώτερος δυτικός διπλωμάτης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε διαφορετικές οπτικές με τη Ρωσία στο τι συνιστά τρομοκρατία και ποια πρέπει να είναι η κατάλληλη απάντηση σε αυτή, αλλά τουλάχιστον αυτή είναι μια συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα από ό,τι για πολιτικές υποθέσεις ή για διαδικασίες ειρήνευσης», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία του Γραφείου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, που θα βοηθήσει τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών να εφαρμόσουν μια παγκόσμια στρατηγική ενάντια στην τρομοκρατία, η οποία υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση το 2006.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr