Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αστακός” η Γερμανία: Η αστυνομία φοβάται επεισόδια στη σύνοδο των G20 στο Αμβούργο

“Αστακός” η Γερμανία: Η αστυνομία φοβάται επεισόδια στη σύνοδο των G20 στο Αμβούργο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γερμανία, Σύνοδος G20,

Τουλάχιστον 7.000 διαδηλωτές κατά του καπιταλισμού αναμένεται να συρρεύσουν στο Αμβούργο τον επόμενο μήνα στο πλαίσιο της συνόδου της G20 και η αστυνομία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.

Αυτό υποστήριξε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας.

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως θα συμμετάσχουν στη σύνοδο της G20 την 7η και 8η Ιουλίου. Η φρούρηση αυτή της Συνόδου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας αποτελεί πρόκληση για τους 20.000 αστυνομικούς που θα αναπτυχθούν με στόχο την αποτροπή επεισοδίων και την προστασία των συμμετεχόντων.

Πρώτη πρόκληση η διαδήλωση που έχει οργανωθεί κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Από την άλλη Τούρκοι εθνικιστές, που υποστηρίζουν τον Ερντογάν, αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία υπέρ του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν επεισόδια, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Η αστυνομία αναμένει στην πόλη περίπου 3.000 ακτιβιστές υπέρ του PKK και αντιπάλους τους, υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απαγόρευσε σήμερα με απόφασή του στους αντικαπιταλιστές διαδηλωτές να εγκαταστήσουν καταυλισμό στο πάρκο της πόλης, χρησιμοποιώντας έως και 3.000 σκηνές αλλά και προσφέροντας φαγητό στους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της δημοτικής αρχής του Αμβούργου και της αστυνομίας, απορρίπτοντας το αίτημα να εγκατασταθεί ένας καταυλισμός το διάστημα 30ής Ιουνίου- 9ης Ιουλίου.

Επιπλέον η αστυνομία θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια της Συνόδου έναντι μιας πιθανής επίθεσης από ισλαμιστές μαχητές. Εξάλλου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να παραστούν οι πρόεδρος των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr