Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογανικός μεσαίωνας – Απαγορεύτηκε η διδασκαλία της Εξέλιξης των Ειδών στα τουρκικά σχολεία

Ερντογανικός μεσαίωνας – Απαγορεύτηκε η διδασκαλία της Εξέλιξης των Ειδών στα τουρκικά σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου θα σταματήσει να διδάσκεται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Τουρκία αφού, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελεί ένα «αμφιλεγόμενο ζήτημα» που οι μαθητές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να κατανοήσουν.

Η νέα αυτή δραστική αλλαγή, που αναμένεται να επηρεάσει τόσο τη διδακτική ύλη όσο και τον τρόπο διδασκαλίας, έχει ήδη ενταχθεί στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα δε με τοπικά ΜΜΕ, ο «εξοβελισμός» του Δαρβίνου φέρει την προσωπική σφραγίδα έγκρισης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πιθανόν συντάσσεται με εκείνους που βλέπουν την θεωρία της Εξέλιξης ως αντίθετη με τη θρησκευτική πίστη και θέλουν να προφυλάξουν τους νέους από “βλαβερές ιδέες”.

Σύμφωνα με τον Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του τουρκικού Συμβουλίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, αποφασίστηκε να αφαιρεθεί μια ολόκληρη διδακτική ενότητα για τον Δαρβίνο και τις θεωρίες του από τα βιβλία της βιολογίας, αρχής γενομένης από το 2019.

«Αποκλείσαμε όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα τα οποία αδυνατούν να κατανοήσουν οι μαθητές λόγω ηλικίας», ανέφερε ο Ντουρμούς σε ένα σεμινάριο στην Άγκυρα, συμπληρώνοντας ότι «οι μαθητές λυκείου δεν έχουν το κατάλληλο υπόβαθρο για να συζητήσουν το επίμαχο κεφάλαιο “Προέλευση της Ζωής και Εξέλιξη” των βιβλίων της βιολογίας τους», ένα ζήτημα με το οποίο «μπορούν να ασχοληθούν, εφόσον το επιθυμούν, στις μετέπειτα σπουδές τους».

Κάνοντας λόγο για «απλοποίηση» του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο Ντουρμούς εξήγησε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να προσφέρει στα παιδιά μια εκπαίδευση σύμφωνη με τις «τοπικές και εθνικές αξίες».

Η ανακοίνωση αυτής της σημαντικής αλλαγής έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από Τούρκους ακαδημαϊκούς, που βλέπουν αυτήν την κίνηση ως ένα «βήμα πίσω» στην πρόοδο της επιστημονικής σκέψης στη χώρα και πιστεύουν ότι αποσκοπεί στην ενίσχυση του θρησκευτικού χαρακτήρα των σχολείων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ίσως και ο περιορισμός των εκπαιδευτικών ενοτήτων που είναι αφιερωμένες στον Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είχε υλοποιήσει την κοσμική αναμόρφωση της τουρκικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά τη Σαουδική Αραβία, που αποσύρει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου από τα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr