Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε αρνείται κυβερνητική συμμαχία με Σουλτς και θέλει τους φιλελεύθερους

Ο Σόιμπλε αρνείται κυβερνητική συμμαχία με Σουλτς και θέλει τους φιλελεύθερους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP (φιλελεύθεροι) είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU)” δηλώνει ευθέως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt της Δευτέρας.

Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ΄άπειρον γιατί αυτό “δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη” δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπαινισσόμενος προφανώς ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι σοσιαλδημοκράτες θα περάσουν στην αντιπολίτευση. Για να συμπληρώσει ότι δεν βλέπει και στους σοσιαλδημοκράτες ιδιαίτερη προθυμία για συνέχιση του μεγάλου συνασπισμού.

Με την ευκαιρία αυτή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν παραλείπει να επικρίνει σε υψηλούς τόνους τις προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικες παροχές και μειώσεις φόρων που μοίρασε στο συνέδριο του SPD ο πρόεδρος του κόμματος, και υποψήφιος για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

Ιδιαίτερα οι υποσχέσεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό σύστημα συνιστούν “αποβλάκωση” των ψηφοφόρων, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών. Πάντως ο Μάρτιν Σουλτς δεν φαίνεται να αποθαρρύνεται και δηλώνει στο ZDF το βράδυ της Κυριακής ότι “στην πραγματικότητα ο προεκλογικός αγώνας μόλις τώρα αρχίζει, άλλωστε οι εκλογές είναι σε τρεις μήνες”.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύει η κυριακάτικη Bild, οι χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με 39%, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες χάνουν άλλη μία ποσοστιαία μονάδα και περιορίζονται στο 24%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το Κόμμα της Αριστεράς με 9%, ενώ το όριο για την είσοδο στη Βουλή υπερβαίνουν επίσης οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι και το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Υψηλό παραμένει ωστόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

H Ουκρανία βομβαρδίζει εκλογικά τμήματα στην κατεχόμενη Χερσώνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr