Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριστική συμφωνία Μέι – βορειοϊρλανδικού DUP για κυβέρνηση στη Βρετανία

Οριστική συμφωνία Μέι – βορειοϊρλανδικού DUP για κυβέρνηση στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γυναίκες θα βρίσκονται στο τιμόνι της Βρετανίας στη μετά Brexit εποχή αφού η Tερέζα Μέι εξασφάλισε τη στήριξη του βορειοϊρλανδικού DUP και της αρχηγού του, Αρλίν Φόστερ, αφού οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία τη Δευτέρα για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Αφότου η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις 8 Ιουνίου, προσπάθησε να εξασφαλίσει τη στήριξη του μικρότερου κόμματος των Ενωτικών και των 10 βουλευτών του. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περισσότερο από δύο εβδομάδες, υπενθυμίζει το Reuters.

Κόρμπιν: Όχι υπέρ των εθνικών συμφερόντων η συμφωνία Συντηρητικών – DUP

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ασκώντας κριτική στη συμφωνία Συντηρητικών και δεξιού βορειοϊρλανδικού DUP για τη στήριξη της κυβέρνησης μειοψηφίας της Τερέζα Μέι, σημείωσε ότι αυτή «δεν είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων» του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Η λιτότητα απέτυχε», τόνισε ο ηγέτης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων.

«Οι περικοπές σε ζωτικής σημασίας δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να σταματήσει σε όλη την έκταση του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνον στην Βόρεια Ιρλανδία», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: από πού θα βρεθούν τα χρήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας Συντηρητικών – DUP; Επίσης, θά λάβουν όλα τα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου την επιπλέον χρηματοδότηση που θα λάβει η Βόρεια Ιρλανδία ως τμήμα της συμφωνίας;», συνέχισε ο ηγέτης των Εργατικών.

«Αυτή η συμφωνία Τόρις – DUP προφανώς και δεν είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων, είναι όμως προς όφελος του συμφέροντος του κόμματος της Μέι για να παραμείνει στην εξουσία», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Παραδικαστικό κύκλωμα: Εκδόθηκε στην Ελλάδα η Αντωνία Ηλία – Φυγοδικούσε 19 χρόνια

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Βαριά ήττα για τους Συντηρητικούς – Άνετη πλειοψηφία για τους Εργατικούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr