Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις σε Ρωσία, Ουκρανία και Δανία

Ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις  σε Ρωσία, Ουκρανία και Δανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Διαδίκτυο, Ουκρανία, Ρωσία, Χάκερς,

Ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις δέχτηκαν Ρωσία, Ουκρανία και Δανία. Ειδικότερα, η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft ανακοίνωσε ότι δέχθηκε ισχυρή επίθεση από χάκερς. Στην ανακοίνωση της η ρωσική εταιρεία αναφέρει ότι ενημέρωσε τις αρχές για την επίθεση που δέχθηκε, ενώ παράλληλα εκφράζει την ελπίδα η επίθεση αυτή να μην σχετίζεται με την δικαστική διένεξη που έχει με την πετρελαϊκή εταιρεία AFK “Sistema”.

Αυτή την περίοδο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Μπασκιρίας εξετάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει η Rοsneft και η θυγατρική της Basneft κατά των εταιρειών AFK “Sistema” και “Sistema-Invest”, με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης ύψους 170,6 δισεκατομμυρίων ρουβλίων για πρόκληση οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στην Basneft εξαιτίας της αναδιοργάνωσης της εταιρείας στην οποία προέβησαν το 2014.

Νωρίτερα η Rosneft είχε ζητήσει από τις διωκτικές αρχές να ερευνήσουν το θέμα της καταχώρησης πλαστής εξουσιοδότησης από το δικαστήριο, που δήθεν κατατέθηκε εξ ονόματος της Rosneft και της Basneft, με την οποία ζητούσαν την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς προς την AFK “Sistema”.

“Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν, σε διάστημα πέντε λεπτών από την στιγμή που καταχωρήθηκε στον κατάλογο των υποθέσεων προς διαιτησία, η αίτηση με την παράκληση να αποσυρθεί η μηνυτήρια αναφορά, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές με μετοχές της Sistema αξίας 2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter ότι η επίθεση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, αλλά η εταιρεία χρησιμοποίησε το εφεδρικό της σύστημα ρύθμισης της παραγωγής, χωρίς να διακοπεί η παραγωγή.

Στην συνέχεια πάντως κατά την διάρκεια των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Μόσχας, στις 15.55 ώρα Μόσχας, η μετοχή της Rosneft ανέβηκε κατά 0,84% φθάνοντας τα 323,7 ρούβλια, αποκτώντας την μέγιστη αξία της από τις 27 Απριλίου μέχρι σήμερα.

Η AFK “Sistema” θεωρεί πάντως ότι αν ικανοποιηθεί από την δικαιοσύνη το αίτημα των δανειστών να τους δοθεί το ποσό των 106 δισεκατομμυρίων ρουβλίων αυτό θα οδηγήσει σ έναν αδικαιολόγητο πλουτισμό των μηνυτών.

Επίσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Movosti η ρωσική εταιρεία χαλυβουργίας Evraz ανακοίνωσε ότι οι σέρβερ της δέχθηκαν σήμερα επίθεση

Η κυβερνοεπίθεση στη ναυτιλιακή εταιρεία Maersk

Η ναυτιλιακή εταιρεία A.P. Moller-Maersk που εδρεύει στη Δανία ανακοίνωσε ότι δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο σύστημα πληροφορικής της.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η βλάβη προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση” είπε μια εκπρόσωπος της εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί τα συστήματά της σε πολλές περιοχές όπου διατηρεί γραφεία.

Λίγο νωρίτερα η Maersk με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε ότι τα συστήματά της έχουν πέσει “σε πολλές τοποθεσίες” και ότι ερευνά την υπόθεση.

Η μεγαλύτερη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία, η Rosneft, έκανε γνωστό ότι οι διακομιστές της χτυπήθηκαν από κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας, αλλά δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή της.

Η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης ότι ορισμένες τράπεζες αλλά και κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες της χώρας δέχτηκαν κυβερνοεπιθέσεις μέσω ενός “άγνωστου ιού”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr