Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα σκουπίδια κατέληξε το έγγραφο Έιντε για το Κυπριακό – Τι ανακοίνωσε ο Κοτζιάς στο Twitter

Στα σκουπίδια κατέληξε το έγγραφο Έιντε για το Κυπριακό – Τι ανακοίνωσε ο Κοτζιάς στο Twitter
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απέσυρε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το έγγραφο του ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ. για το Κυπριακό, γνωστού και ως λομπίστα των Τούρκων, Έσπεν Μπαρθ Έιντε «μετά την απόδειξη της μονομέρειας του» όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κότζιας εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, στην Ελβετία.

Ο κ. Κοτζιάς σημειώνει πως οι διαπραγματεύσεις για λύση Κυπριακού «θα αρχίσουν σε λίγες ώρες».

Σημειώνεται πως οι εργασίες της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Την Τρίτη, ο κ. Κοτζιάς θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη.

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ο Νίκος Κοτζιάς άρχισε τα “ξεκαθαρίσματα” στην Ελβετία. Η πατρίδα έχει πρόμαχο στην Ελβετία και οφείλει να αισθάνεται ασφαλής.

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα παρουσιάσουν ένα κοινό έγγραφο, ενόψει της Διάσκεψης για την Κύπρο που ξεκινά την Τετάρτη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, δήλωσε την Τρίτη ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αναφέροντας πως οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από εκεί που έμειναν οι πλευρές κατά τις συζητήσεις στη Γενεύη και στο Μοντ Πελεράν.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, στο Παλάτι των Εθνών, στη Γενεύη, ο κ. Έιντε ανέφερε, στην εναρκτήρια του δήλωση, πως “οι πλευρές αισθάνονται ότι δεν έχουμε ένα κοινό έγγραφο, έτσι ο Γενικός Γραμματέας με τον οποίο έχω μιλήσει κατ` επανάληψη τις τελευταίες ημέρες αποφάσισε ότι δεν θα το παρουσιάσουμε ως ένα κοινό έγγραφο”.

“Αυτό που θα κάνουμε είναι βασικά να ξεκινήσουμε από εκεί που έμειναν οι πλευρές στη Γενεύη και στο Μοντ Πελεράν αλλά επίσης θα μοιραστούμε κάποιες εντυπώσεις για τις θέσεις (των πλευρών) που λάβαμε αργότερα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr