Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε διαμελισμό της Τουρκίας – Ο μεγάλος φόβος και το σχέδιο

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε διαμελισμό της Τουρκίας – Ο μεγάλος φόβος και το σχέδιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του την Πέμπτη στο Προεδρικό Παλάτι, στο πλαίσιο τελετής για τους πεσόντες του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανειλημμένα έχει ισχυριστεί ότι υπάρχει σχέδιο δυτικών δυνάμεων να διαμελίσουν την Τουρκία και κατηγορεί γκιουλενιστές και Κούρδους αυτονομιστές ότι υπηρετούν αυτό τον σκοπό.

Για να τονίσει το πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος διαμελισμού του πολυεθνικού χαλιφάτου του, διότι η Τουρκία πλέον μεταλλάσσεται τάχιστα σε νεο-οθωμανικό χαλιφάτο, συνέκρινε την απόπειρα πραξικοπήματος με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την κατάλυσή της.

«Η 15η Ιουλίου είναι τα νέα Δαρδανέλια, το νέο Ντουμλουπινάρ και ο νέος Σαγγάριος μας. (…) Το έθνος μας δεν θα επιτρέψει ποτέ τις οργανώσεις, όπως η FETO, που θέλει να βάλει το δηλητήριο της προδοσίας στις φλέβες του.

»Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προδοσία της FETO. Η Δύση, μας λέει ‘πού είναι τα (ενοχοποιητικά) έγγραφα’. Έχω 250 πεσόντες, 2.193 τραυματίες. Ποιο άλλο έγγραφο θέλετε;

»Είδαμε τα κρυφά σχέδια στις 15 Ιουλίου και καταλάβαμε ότι ή θα πετύχουμε ή θα πεθαίνουμε».

Σε άλλη του ομιλία την Παρασκευή, σε εκδήλωση του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος AKP με αντικείμενο τα ανθρωπινά δικαιώματα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου:

«Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν διαφορετική από τα πραξικοπήματα της 27ης Μαΐου, της 12ης Μάρτιου, της 12ης Σεπτεμβρίου και της 28ης Φεβρουάριου, με τα οποία είχε έρθει αντιμέτωπη η Τουρκία. (..) Ο σκοπός της 15ης Ιουλίου ήταν ίδιος με τον σκοπό όσων κατέλαβαν τη χώρα μας ξεκινώντας από την Σμύρνη [και φτάνοντας] μέχρι λίγο πριν την Άγκυρα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρομοιάζει τα όσα ακολούθησαν την ήττα της Τουρκίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως τη Μικρασιατική Εκστρατεία του ελληνικού στρατού, με τις σκοτεινές συνωμοσίες που σήμερα καταγγέλλει.

Οι πιο αφοσιωμένοι του δημοσιογράφοι γράφουν συχνά ότι επιχειρείται 100 χρόνια μετά να χαραχτούν νέα σύνορα στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενοι όχι μόνο στη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Τα σενάρια διαμελισμού της Τουρκίας προβλέπουν τουλάχιστον τριχοτόμηση. Μια ευρωπαϊκή Τουρκία, με τη Θράκη, την Πόλη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, η οποία και θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτησία του Κουρδιστάν στα νοτιοανατολικά και μετατροπή της ενδιάμεσης χώρας, δηλαδή της Ανατολίας, σε μια ειδική οικονομική ζώνη όπου θα μεταφερθούν ευρωπαϊκές βιομηχανίες με φτηνά εργατικά κόστη.

Μάλιστα όπως είναι σε θέση το TRIBUNE να γνωρίζει, έχει ειπωθεί ότι αυτό το σχέδιο θα ωφελήσει πρωτίστως τα έθνη της Τουρκίας αφού θα υπάρξει σπουδαία οικονομική ανάπτυξη για όλους, η οποία τώρα δεν μπορεί να γίνει. Αυτό που “παίζεται” είναι ο Πόντος, εάν δηλαδή θα παραμείνει μέρος της Ανατολίας ή θα γίνει ανεξάρτητος υπό ρωσική επιρροή.

Τα σενάρια έθεταν ως όριο υλοποίησης του σχεδίου αυτού το 2025, ωστόσο ακούγεται ότι έχει έρθει πιο κοντά ο χρόνος. Ο Ερντογάν αυτό βιάζεται να προλάβει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr