Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Ο Γιλμάζ ζήτησε να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως κανονικό κράτος

Κυπριακό: Ο Γιλμάζ ζήτησε να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος ως κανονικό κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αντιπρόεδρος του κεμαλικού “κεντροαριστερού” Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην τουρκική Βουλή, ζήτησε να πιέσει η Τουρκία ώστε να αναγνωριστεί διεθνώς το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα της Κύπρου ως κανονικό κράτος.

Να σημειωθεί εδώ ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν συμφέρει την Τουρκία, αφού τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται στα νότια της Κύπρου, στις θάλασσες δηλαδή κάτω από τις ελεύθερες περιοχές, ωστόσο η Τουρκία ήδη διεκδικεί παρανόμως τη μισή κυπριακή ΑΟΖ, στο δυτικό κομμάτι της, ως δική της.

Οι παράλογες και παράνομες απαιτήσεις των Τούρκων αποσκοπούν στο να έχουν τόσο τον σκύλο χορτάτο όσο και την πίτα ολόκληρη, δηλαδή και να διατηρήσουν την απόλυτη κυριαρχία τους στο βόρειο κατεχόμενο μέρος του νησιού και να πάρουν τη μισή ΑΟΖ της Κύπρου στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Ο συναγωνισμός ακραίων θέσεων μεταξύ ισλαμιστικής κυβέρνησης και κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική πλευρά ότι όποια παράταξη και να κυβερνά στην Τουρκία θα συνεχίσει την ίδια επεκτατική πολιτική έναντι του Ελληνισμού.

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ μιλώντας στους δημοσιογράφους διατύπωσε τη θέση ότι όπως διαλύθηκαν η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβία και στα εδάφη τους δημιουργήθηκαν νέα κράτη, έτσι πρέπει να αναγνωριστεί και το ψευδοκράτος.

«Δεν έφτασε η ώρα;», αναρωτήθηκε ρητορικά ενώ πρότεινε να διοριστεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ένας “ειδικός εκπρόσωπος”, ο οποίος θα ασχολείται μόνο με το ζήτημα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

«Είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα, πρέπει πλέον να αποτελέσει προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη και να διεκδικηθεί η εθνική υπόθεση.

»Η χρονοτριβή κάνει τόσο την Τουρκία όσο και την “ΤΔΒΚ” [σ.σ. κατεχόμενα] να χάνουν έδαφος.

»Αναγκάζει την “ΤΔΒΚ” να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κατάσταση στην οποία κάνει την μία παραχώρηση μετά την άλλη.

»Στο εδαφικό έγιναν σημαντικές υποχωρήσεις.

»Για να θολώσουν τις εγγυήσεις κάνουν ό,τι κόλπα περνούν από το χέρι τους.

»Θέλουν να ακυρώσουν το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης της Τουρκίας και να φέρουν κάτι σαθρό υπό το όνομα “νέο σύστημα εγγυήσεων”.

»Θέλουν να κάνουν ντε φάκτο αδύνατη την επέμβαση της Τουρκίας στο νησί. Δώστε πλέον ένα τέλος σε αυτό το θέατρο», είπε ο αντιπρόεδρος της “κεντροαριστερής” κεμαλικής αντιπολίτευσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα κάποιοι που θεωρούν ότι η χώρα μας μπορεί να συνεργαστεί και να συνυπάρξει με αυτή την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr