Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρό μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν: Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία

Σκληρό μήνυμα Μέρκελ σε Ερντογάν: Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην καθιερωμένη καλοκαιρινή της συνέντευξη η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε μεταξύ άλλων με νόημα ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να αποδεχτεί εκβιασμούς από την Τουρκία.

H καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάθε χρόνο λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές παραχωρεί στη δημόσια γερμανική τηλεόραση μια μακρά συνέντευξη. Φέτος ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, η συνέντευξη αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός των εσωτερικών θεμάτων που έθιξε η Μέρκελ μίλησε και για εξωτερική πολιτική και τις τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία.

Πάνω στο θέμα αυτό η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς. Πρόσφατα η Άγκυρα απαγόρευσε σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη νατοϊκή βάση στο Ικόνιο.

Η καγκελάριος υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες και δήλωσε πως δεν θα μιλήσει για το θέμα μόνο η γερμανική κυβέρνηση με την Τουρκία αλλά και το ΝΑΤΟ:

«Στο Ικόνιο θα πρέπει να δούμε τη συνολική κατάσταση. Ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση και θα πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα ωστόσο ιδιαίτεροι όροι με εμάς δεν θα υπάρξουν.»

Τέλος όσον αφορά τις διαφωνίες με το αδελφό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα, το οποίο τάσσεται υπέρ ενός πλαφόν, ενός ανώτατου ορίου προσφύγων που θα γίνονται δεχτοί στη χώρα η Άνγκελα Μέρκελ ήταν σαφής: «Άλλη μια φορά να το ξεκαθαρίσω όσον αφορά τη θέση μου για το ανώτατο όριο προσφύγων. Δεν πρόκειται να το δεχτώ. Θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr