Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ έβαλε τα Σκόπια στη θέση τους: Δεν έχετε μέλλον εάν δεν βρείτε λύση στο όνομα με την Ελλάδα

Το ΝΑΤΟ έβαλε τα Σκόπια στη θέση τους: Δεν έχετε μέλλον εάν δεν βρείτε λύση στο όνομα με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το αφτί δυνατά τράβηξε στα Σκόπια ο Βοηθός ΓΓ του ΝΑΤΟ για την Δημόσια Διπλωματία Τατζάν Ιλντέμ.

Συμμετέχοντας σε συζήτηση που διοργάνωσε το Ατλαντικό Συμβούλιο της ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο κ. Ιλντέμ κάλεσε τη μικρή σλαβική χώρα “να είναι ρεαλίστρια στις προσδοκίες της” και σημείωσε ότι ναι μεν τους επόμενους μήνες η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία «θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ΝΑΤΟ», ωστόσο, όπως διευκρίνισε, αυτό δεν σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ δεσμεύεται με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

«Η απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου εξακολουθεί να ισχύει και επαναλήφθηκε στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Το ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει τη χώρα σας να ενταχθεί στη Συμμαχία μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος. Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να εντατικοποιήσετε τις προσπάθειες για την εξεύρεση μίας τέτοιας λύσης», είπε ο Τατζάν Ιλντέμ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RFE.

Επίσης, ανέφερε ότι πέραν του ζητήματος της ονομασίας που πρέπει να λυθεί, υπάρχουν και οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς του κράτους δικαίου, των ΜΜΕ, της διαφάνειας, που πρέπει να υλοποιηθούν και για τις οποίες το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μιλούν με την ίδια φωνή.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, μέρος των αναλυτών από τα Σκόπια που συμμετείχαν στη συζήτηση τόνισαν ότι η ΠΓΔΜ «δεν μπορεί να βιώσει μία απογοήτευση παρόμοια με εκείνη του Βουκουρεστίου το 2008».

Ο πολιτικός αναλυτής Σάσο Ορντάνοφσκι ρώτησε τον Τατζάν Ιλντέμ αν αντιλαμβάνεται το ΝΑΤΟ ότι μία ανάλογη απογοήτευση στην προσπάθεια της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την εικόνα του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στις εκτιμήσεις μας και να μην δημιουργούμε ψευδείς προσδοκίες, που προκαλούν απογοητεύσεις. Από το παρελθόν μπορούν να αντληθούν διδάγματα, αλλά αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να εστιάσουμε στο παρόν και στο μέλλον», απάντησε ο Βοηθός ΓΓ του ΝΑΤΟ για τη Δημόσια Διπλωματία, βάζοντας στη θέση του τον ανάγωγο Σκοπιανό.

Στη φωτογραφία βλέπετε τους Σκοπιανούς που παρουσιάστηκαν ως “αναλυτές” στον Τατζάν Ιλντέμ, δηλαδή κάτι παιδαρέλια και κάτι άλλοι “κατεστραμμένοι” του ψευδομακεδονικού εθνικισμού και απολιθώματα του καθεστώτος Τίτο. Βεβαίως έλαβαν την απάντηση που τους άρμοζε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ρωσία: «Είμαστε σε πόλεμο» – ISW: Η Μόσχα προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στο ΝΑΤΟ

Ντόναλντ Τραμπ: Χάρη στις απειλές μου γέμισαν τα ταμεία του ΝΑΤΟ

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr