Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζεεχόφερ σε Μέρκελ: Κανένας Γερμανός τουρίστας στην Τουρκία – Τέλος κάθε βοήθεια σε Ερντογάν

Ζεεχόφερ σε Μέρκελ: Κανένας Γερμανός τουρίστας στην Τουρκία – Τέλος κάθε βοήθεια σε Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την λήψη σκληρών μέτρων κατά της Τουρκίας με οριστική διακοπή κάθε συζήτησης για την ένταξη της στην Ε.Ε. και την έκδοση σκληρής ταξιδιωτικής οδηγίας, ζητάει από τη Μέρκελ ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας.

«Υποστηρίζω τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν ακόμα περισσότερα, ώστε να αποδειχθεί η πολιτική μας σοβαρότητα. Θα πρέπει, λόγου χάρη, να διακοπεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία η οποία σχετίζεται με την ενταξιακή διαδικασία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ πρόκειται για ποσόν 4,5 δισ. ευρώ έως το 2010).

Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νουν την έκδοση μιας αυστηρότερης ταξιδιωτικής οδηγίας αναλόγως περαιτέρω εξελίξεων», είπε ο Χορστ Ζέεχοφερ, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει οριστικά λήξει. Αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ και μήνες στην Τουρκία είναι απαράδεκτο και ανυπόφορο.

»Ήμουν πάντα υπέρ της σύνεσης προς το συμφέρον και των κρατουμένων εκεί, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Γι αυτό και πρέπει να πούμε πλέον Stop», πρόσθεσε ο κ. Ζέεχοφερ.

Ανάλογες σκληρές θέσεις εξέφρασε σήμερα ο συντηρητικός Βαυαρός πολιτικός και σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκέρμερινγκ κοντά στο Μόναχο, όπου τάχθηκε επίσης υπέρ της διακοπής της ενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία και κατά της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr