Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι υποκριτής-Πέρασε ανεπιστρεπτί η Οθωμανική αυτοκρατορία

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Είσαι υποκριτής-Πέρασε ανεπιστρεπτί η Οθωμανική  αυτοκρατορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτοί που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δική τους χώρα δεν θα πρέπει να κάνουν κηρύγματα στην μόνη πραγματική δημοκρατία της περιοχής» ήταν η σκληρή απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στις δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σουλτάνος -μετά την αποτυχημένη μεσολάβησή του στην υπόθεση του Κατάρ- στράφηκε τώρα προς τα Ιεροσόλυμα θέλοντας να το παίξει αφεντικό της περιοχής και στα θέματα θρησκείας.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξαπέλυσε επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον «υποκριτή», μετά και την καταδίκη της χώρας του από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, σχετικά με τις ταραχές που εκτυλίχθησαν στα Ιεροσόλυμα.

Επικαλούμενος επίσης την Τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχή κυπριακών εδαφών, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ τονίζει πως «ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».

Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι “θα έχει ενδιαφέρον (να δούμε) τι θα μπορούσε να πει ο Ερντογάν στους Κούρδους και στους κατοίκους της Βόρειας Κύπρου”.

Πέρασε ανεπιστρεπτί η Οθωμανική αυτοκρατορία

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του ισραηλινό ΥΠΕΞ απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε χθες έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το τέμενος Ακσά στα Ιεροσόλυμα, οι ημέρες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν ανεπιστρεπτί.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εντελώς άτοπες, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες», αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η Ιερουσαλήμ.

«Σε αντίθεση με το δικό σου παρελθόν, η Κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ αποτελεί το θεματοφύλακα της ασφάλειας όλων των μειονοτήτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και σέβεται τα δικαιώματά τους. Αυτοί που μένουν σε γυάλινα παλάτια, ας μην πετάνε πέτρες στους γείτονές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ισραηλινό ΥΠΕΞ σημείωσε ακόμα πως ακολουθείται αυστηρά η πλήρης ελευθερία λατρείας για τους Εβραίους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς «και θα συνεχίσει να το πράττει παρά την αβάσιμη συκοφαντία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr