Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες όπλα δίνουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους – Οι Τούρκοι φοβούνται ότι πλησιάζει ο διαμελισμός τους

Χιλιάδες όπλα δίνουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους – Οι Τούρκοι φοβούνται ότι πλησιάζει ο διαμελισμός τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη είναι η ανησυχία του τουρκικού καθεστώτος εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνουν οι Κούρδοι της Συρίας από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Η ανησυχία αυτή εκφράζεται και με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Η εφημερίδα Hurrıyet είχε την Τρίτη πρωτοσέλιδο με τίτλο «Βρέχει καλάσνικοφ».

Στο ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι έως τις 27 Ιουλίου οι Αμερικανοί είχαν στείλει στρατιωτικό υλικό με 809 φορτηγά στις κουρδικές δυνάμεις των YPG στη Συρία, ενώ μόνο μέσα στο τελευταίο σαββατοκύριακο μεταφέρθηκαν όπλα με 100 φορτηγά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι συνεχίζεται η διανομή οπλισμού από τις ΗΠΑ, οι οποίες σχεδιάζουν να δώσουν προς τις σοσιαλπατριωτικές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) 6.000 πολυβόλα, 12.000 καλάσνικοφ, 3.500 βαριά πολυβόλα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, με τα 100 φορτηγά, που πέρασαν προχθές από τα σύνορα με το Ιράκ και ακολούθως μπήκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα (η οποία βρίσκεται υπό το έλεγχο των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού – YPG), το στρατιωτικό υλικό που μεταφέρθηκε στην περιοχή, ανήλθε στα 909 φορτηγά.

Και η εφημερίδα Türkiye αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα, γράφοντας ότι ο δήθεν σύμμαχος της Τουρκίας, οι ΗΠΑ, οι οποίες «πνίγουν με όπλα» τις YPG, ξεκίνησαν τις εργασίες για την «κρατικοποίηση των προδοτών», εννοώντας ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τη δημιουργία κουρδικού κράτους και στο έδαφος της Τουρκίας.

Αναλυτικότερα, γράφει η τουρκική εφημερίδα, οι ΗΠΑ φέρεται να απέστειλαν 8 ειδικούς σύμβουλους στις επαρχίες, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του PKK, για «τη δημιουργία της δημόσιας, διοικητικής οικονομικής και δικαστικής τάξης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έως το τέλος του έτους, οι εν λόγω σύμβουλοι θα λειτουργούν ως παρατηρητές.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα ξεκινήσουν ενέργειες για την «περιφερειακή έννοια», σε δεύτερη φάση θα εργασθούν για την δημόσια τάξη και διοίκηση και σε τρίτη φάση «θα συστήσουν το κράτος των τρομοκρατών».

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, τα σενάρια διαμελισμού της Τουρκίας δεν είναι πλέον θεωρίες συνωμοσίας, το τουρκικό καθεστώς τα αντιμετωπίζει ως πραγματικά, όπως και ο τουρκικός Τύπος.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι Αμερικανοί έχουν παραδεχτεί ότι έχουν διαθέσει 40.000 όπλα για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr