Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας προετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βενεζουέλας προετοιμάζουν οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες κυρώσεις, κατά ομάδας αξιωματούχων από τη Βενεζουέλα που συνδέονται με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, προετοιμάζει η Ουάσιγκτον αντιδρώντας στη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων σε αμερικανικό έδαφος, την απαγόρευση να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά και την απαγόρευση συνεργασίας τους με αμερικανικές εταιρείες.

Οι κυρώσεις αυτές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις για την κατάρτιση της λίστας με τα νέα πρόσωπα, θεωρείται πιθανό να συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό ονομάτων, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος που θα γίνει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ουάσιγκτον προχώρησε σε εφαρμογή κυρώσεων κατά του Μαδούρο προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ είχαν εξαγγελθεί κυρώσεις κατά 13 πολιτών της Βενεζουέλας στις 26 Ιουλίου.

Ο επόμενος κύκλος των κυρώσεων αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κυρώσεις για τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια περιορισμών. Δεν θέλει ωστόσο να κλιμακώσει στην παρούσα φάση.

«Θέλουμε ν’ αφήσουμε περιθώριο για την ανάληψη περισσότερης δράσης, στην περίπτωση που οι ενέργειες του Μαδούρο συνεχιστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος που συμμετέχει στις διεργασίες για το παραπάνω ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr