Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποιο “θέμα” ψυχικής υγείας – Οι τρελοί κυβερνάνε τον κόσμο

Το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποιο “θέμα” ψυχικής υγείας – Οι τρελοί κυβερνάνε τον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το 3,4% των Αμερικανών, δηλαδή περισσότεροι από 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι, πάσχουν από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ενώ σχεδόν ένας Αμερικανός στους δέκα (9,5%) πάσχει με ψυχολογικά προβλήματα και παρατηρείται αξιοσημείωτη ετήσια αύξηση.

Όπως εκτιμάται από ειδικούς, το ποσοστό είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο επειδή τα ψυχολογικά προβλήματα επιφέρουν σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα για εκατομμύρια ασθενείς που υποφέρουν ή χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο, εγκεφαλικά, καρδιοπάθειες κ.λπ. να μην καταγράφεται ως «γενεσιουργική αιτία» κάποια μορφή ψυχικής διαταραχής.

Η δρ Τζούντιθ Γουάισμαν, ερευνήτρια του ιατρικού κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) ανέφερε ότι «η έκθεσή μας μπορεί να βοηθήσει επίσης να δοθούν εξηγήσεις στα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών που έχουν φτάσει τις 43.000 ετησίως».

Με βάση άλλες εκθέσεις, η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, το άγχος, το μαράζι, αλλά και η «καινούρια μορφή» μοναξιάς που οφείλεται στην υπερχρήση του ίντερνετ και των κοινωνικών δικτυών, συμβάλλουν καθοριστικά ώστε εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλά άλλα κράτη, να απομονώνονται και με την πάροδο του χρόνου να αντιμετωπίζουν διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, εκ των οποίων αρκετά είναι μη ανατρέψιμα.

Οι πλείστες των περιπτώσεων δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και έτσι εκατομμύρια ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, λόγω της δραματικής αύξησης των πασχόντων από ψυχολογικές διαταραχές, παρατηρείται έλλειψη επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Τα πιο συγκλονιστικά στοιχεία όμως αποκαλύπτει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία περίπου το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας και το 75% των ατόμων με τέτοια προβλήματα δεν λαμβάνει καμία θεραπεία.

Χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Βέβαια, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι σε πολλές μεγάλες και μικρές χώρες βρίσκονται στην εξουσία τρελοί, ανασφαλείς, νάρκισσοι, αλκοολικοί και εκφραστές δογματικών ιδεολογιών, σουλτανικών αντιλήψεων και κάθε μορφής φασιστικών πρακτικών, τότε διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος μας κινδυνεύει πρώτα απ’ όλα από τους τρελούς που κυβερνούν την ανθρωπότητα.

Του Πανίκου Παναγιώτου στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ κατηγορεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για «αθέμιτη σύμπραξη» με την Χαμάς

Χαμάς-Γάζα: Τουλάχιστον 20.674 νεκροί, πάνω από 54.500 τραυματίες από την 7η Οκτωβρίου

Η ασθένεια της κλιματικής αλλαγής απειλεί και την Ελλάδα

Ο πληθυσμός της Γάζας απειλείται από λιμό

Άγνοια από τον ΠΟΥ για την τύχη του διευθυντή του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr