Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι Γάλλοι στρατιώτες τραυματίες από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους στο Παρίσι

Έξι Γάλλοι στρατιώτες τραυματίες από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω τους στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί καταδίκασε ως «δειλή ενέργεια» την επίθεση αγνώστου με αυτοκίνητο εναντίον στρατιωτικών που πραγματοποιούσαν περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ, κοντά στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι, οι τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της Εισαγγελίας του Παρισιού άρχισε έρευνα για το περιστατικό.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα) όχημα χτύπησε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ. Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός.

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε», πρόσθεσε.

Η υπουργός, η οποία αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα αυτή τη δειλή ενέργεια που δεν θα διασπάσει καθόλου την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών να εργάζονται για την ασφάλεια των Γάλλων».

Η νομαρχία του διαμερίσματος Ο-ντε-Σεν έκανε από την πλευρά της λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια», αναφερόμενη στο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε τέσσερις ημέρες έπειτα από μια απόπειρα επίθεσης εναντίον στρατιωτών της Sentinelle στο σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μπροστά από στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Λεβαλουά- Περέ, σύμφωνα με τον Πατρίκ Μπαλκανί, δήμαρχο αυτού του «ήσυχου και ασφαλούς» προαστίου, όπου, σύμφωνα με τον ίδιον, «δεν έχουν σημειωθεί ποτέ περιστατικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr