Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιλντιρίμ: Δεν θα ανεχθούμε κουρδικό κράτος ούτε στη Συρία ούτε στο Ιράκ

Γιλντιρίμ: Δεν θα ανεχθούμε κουρδικό κράτος ούτε στη Συρία ούτε στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν πρόκειται να ανεχθεί τη δημιουργία των όποιων νέων “τεχνητών” κρατών κατά μήκος των νότιων συνόρων της με το Ιράκ και τη Συρία, όπου οι Κούρδοι και στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν πετύχει μεγάλα πολιτικά και στρατιωτικά κέρδη, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

“Όποιες κι εάν είναι οι συνθήκες δεν θα διστάσουμε, όπως πράξαμε και στο παρελθόν, να απαντήσουμε σε κάθε απειλητική συμπεριφορά απέναντι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την ασφάλειά μας και τα συμφέροντά μας”, δήλωσε ο Γιλντιρίμ ασκώντας κριτική στις ΗΠΑ για την υποστήριξη που παρέχουν στους Κούρδους σε Ιράκ και Συρία.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, βγαίνοντας από ένα τζαμί στην Άγκυρα όπου προηγουμένως είχε προσευχηθεί.

Αν και η Τουρκία έχει πολιτικές και εμπορικές σχέσεις με το ιρακινό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) και εχθρική στάση απέναντι στην κουρδική αυτονομία στη Ροζάβα (βόρεια Συρία-συριακό Κουρδιστάν), ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν ξεχώρισε τις δύο κουρδικές οντότητες και τις αντιμετώπισε ως ενιαίο πρόβλημα.

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν για την ανεξαρτησία του. Στην παρούσα κατάσταση το ιρακινό Κουρδιστάν είναι αυτόνομη επικράτεια εντός του Ιράκ. Το δημοψήφισμά του όμως είναι νόμιμο.

Η Άγκυρα έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κήρυξης κουρδικής ανεξαρτησίας στο βόρειο Ιράκ επειδή φοβάται ότι το νέο κράτος θα είναι η αρχή για την ανεξαρτησία όλων των κουρδικών εδαφών, που θα καταλήξει σε διχοτόμηση της Τουρκίας. Τουλάχιστον δώδεκα επαρχίες στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι κουρδικά εδάφη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr