Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βιρτζίνια: Tρεις νεκροί και 35 τραυματίες στη συγκέντρωση ακροδεξιών – Ούτε λέξη από Τραμπ

Βιρτζίνια: Tρεις νεκροί και 35 τραυματίες στη συγκέντρωση ακροδεξιών – Ούτε λέξη από Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, στον απόηχο βίαιων επεισοδίων μεταξύ μελών ακροδεξιών – ρατσιστικών οργανώσεων και αντιδιαδηλωτών. Οι πληροφορίες από τις ΗΠΑ κάνουν λόγο για, τουλάχιστον, τρεις νεκρούς και 35 τραυματίες κάποιοι εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Στον κατάλογο των θυμάτων και δύο αστυνομικοί, που έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση ελικοπτέρου, που επιτηρούσε τα επεισόδια, στα περίχωρα της Σαρλοτσβιλ.

Ο θάνατος της μίας γυναίκας εκ των νεκρών , 32 ετών, ήρθε μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης και όχι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο πάρκο της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για όχημα που έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών, που προφανώς δεν ανήκαν στα μέλη των οργανώσεων, με αποτέλεσμα το θάνατο μίας γυναίκας 32 ετών και τον τραυματισμό πολλών ακόμη ανθρώπων.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 35 τραυματίες, οι 19 εκ των οποίων στο περιστατικό με το αυτοκίνητο και οι υπόλοιποι στα επεισόδια που ξέσπασαν στην πόλη.

Ο Τραμπ δεν καταδίκασε την άκρα δεξιά

Έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων ξεκίνησε το FBI αναφορικά με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιδιαδηλωτές στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ σηματοδοτούν την επανεμφάνιση του κινήματος της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right», έπειτα από χρόνια που βρισκόταν στη σκιά στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «πολλές πλευρές» εμπλέκονται στα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά απ’ όλο το πολιτικό φάσμα επειδή δεν κατήγγειλε συγκεκριμένα την άκρα δεξιά.

Τα βίαια επεισόδια ήταν ίσως η πρώτη εγχώρια κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του.

«Παρακολουθούμε από κοντά τα τρομερά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια» είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, μιλώντας από το γήπεδό γκολφ ιδιοκτησίας του στο Νιου Τζέρσεϊ.

«Καταδικάζουμε με τους εντονότερους δυνατούς όρους αυτή τη φοβερή επίδειξη μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας από πολλές πλευρές», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ δεν απάντησε σε έναν δημοσιογράφο που του φώναξε για να τον ρωτήσει αν πιστεύει πως μίλησε αρκετά αυστηρά εναντίον των λευκών εθνικιστών.

Εξέχοντες Δημοκρατικοί, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των πολιτών και μερικοί Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι είναι ασυγχώρητο για τον πρόεδρο το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr