Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανήσυχοι οι Αμερικανοί στρατηγοί για τις κινήσεις Ερντογάν στη βορειοδυτική Συρία

Ανήσυχοι οι Αμερικανοί στρατηγοί για τις κινήσεις Ερντογάν στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαιτίας της συγκέντρωσης τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα με το υπό κουρδικό έλεγχο αυτόνομο καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Geopolitics Alert, η Άγκυρα σχεδιάζει επέκταση των επιχειρήσεων της στη βορειοδυτική Συρία, δηλαδή να επιτεθεί στους Κούρδους της Εφρίν που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

Η Τουρκία ανέπτυξε νέες μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένων.

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν την κυρίως συνιστώσα στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Η Τουρκία κατηγορεί τις YPG ως τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν συμμερίζεται αυτό τον ισχυρισμό και υποστηρίζει τους Κούρδους των YPG στην επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης Ράκα, πρώην “πρωτεύουσας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι Αμερικανοί στρατηγοί έχουν αρχίσει να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις τουρκικές κινήσεις, ιδιαίτερα τις τελευταίες, για τις οποίες υποψιάζονται ότι αποτελούν μέρος σχεδίου για μια νέα τουρκική επίθεση που θα έχει στόχο να καταληφθεί η περιοχή της Εφρίν.

Οι ίδιες πηγές εικάζουν ότι έχει προηγηθεί μια ευρύτερη συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας για μια κοινή επιχείριση κατάληψης στη συνέχεια της ελεγχόμενης κυρίως από την Αλ Κάιντα επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Ισλαμιστές που μάχονται στις γραμμές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη βορειοδυτική Συρία και είναι μισθοφόροι της Τουρκίας δήλωσαν σε τουρκικά Μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του κρατικού TRT World (δορυφορική υπηρεσία της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης), ότι αναμένουν εντολές από την Άγκυρα για να επιτεθούν στους Κούρδους στο καντόνι της Εφρίν.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τουρκικά και ρωσικά στρατεύματα θα εισέλθουν στην Ιντλίμπ για να δημιουργήσουν μια ζώνη μεταξύ των κυβερνητικών και ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ωστόσο, στο ίδιο επισημαίνεται ότι η Ρωσία δεν επιβεβαιώνει τις τουρκικές φιλοδοξίες και τονίζεται ότι οι YPG υποστηρίζονται εκτός από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία.

Ακολουθεί ο πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας

Το κίτρινο βέλος δείχνει το κυρίως σημείο εισόδου τουρκικών εφοδίων κι άλλων ενισχύσεων στους ισλαμιστές της Ιντλίμπ που είναι σύμμαχοι της Τουρκίας. Ποιο βόρεια βλέπουμε το καντόνι της Εφρίν. Οι Τούρκοι επιθυμούν να προεκτείνουν τη ζώνη κατοχή τους (γαλάζιο χρώμα) και στην Εφρίν και στη συνέχεια να εισέλθουν και στην Ιντλίμπ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr